Τα Ηπειρώτικα κρασιά της «ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ» ενθουσιάζουν την Αυστραλία

Μετά την μακρινή Ιαπωνία στην οποία επεκτάθηκαν οι εξαγωγές της, μεγάλη επιτυχία και αποδοχή γνώρισαν τα κρασιά της «ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ» και από το κοινό της Μελβούρνης κατά τη διάρκεια της έκθεση «Good Food and Wine Show” που πραγματοποιήθηκε στις 7 – 10 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο της Μελβούρνης.
Εκατοντάδες επισκέπτες της έκθεσης δοκίμασαν τα λευκά, τα κόκκινα και τα αφρώδη Ηπειρώτικα κρασιά της «ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ» και η αποδοχή τους ήταν ιδιαίτερη μεγάλη όχι μόνο από τους ελληνικής καταγωγής επισκέπτες αλλά από όλους τους Αυστραλούς.

Παράλληλα, η «ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ» διοργάνωσε ειδική εκδήλωση οινογνωσίας για τους επαγγελματίες του είδους στην οποία παρευρέθηκαν και εξέχοντα μέλη της ελληνικής κοινότητας όπως η Γενική Πρόξενος στη Μελβούρνη και Λιανίδου, ο Πρόεδρος της Ηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ωκεανίας κος Χρήστος Ντόστας, ο Πρόεδρος του Ελληνοαυστραλιανού Εμπορικού Επιμελητηρίου κος Γιώργος Ηλιόπουλος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καράτε της Κοινοπολιτείας κος Μιχάλης Κασσής.
Η «ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ» παρουσίασε στην έκθεση και την εκδήλωση οινογνωσίας τα κρασιά:
• Φυσικός αφρώδης οίνος “Poème”.
• Λευκός Οίνος “Primus”, ποικιλία Nτεμπίνα, προϊόν Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (O.Π.Α.Π.).
• Λευκός Οίνος “Άσπρα χώματα”, τοπικός οίνος Ιωαννίνων, ποικιλίες: 50% Μαλαγουζιά, 50% Ντεμπίνα Ιωαννίνων.
• Ερυθρός Οίνος Eπιτραπέζιος “Kόκκινο Βελούδο”, ποικιλίες Αγιωργίτικο, Βλάχικο και Μπεκάρι.
• Ερυθρός Οίνος “Βλάχικο & Μπεκάρι”, προϊόν Π.Γ.Ε.
τα οποία παράγονται από ελληνικές και, κυρίως, αυτόχθονες ποικιλίες της περιοχής της Ζίτσας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Θωμάς Γκλίναβος, μετά από σύντομη αναφορά στην περιοχής της Ζίτσας, παρουσίασε στους προσκεκλημένους τους προαναφερόμενους οίνους με συνοδεία ελληνικών εδεσμάτων.
Οι προσκεκλημένοι εξήραν την ποιοτική γεύση των ελληνικών οίνων, ενώ ως αποτέλεσμα της αποδοχής αυτής αλλά και των στενών δεσμών που διατηρούν οι ηπειρώτες της διασποράς με την πατρίδα ήταν και το γεγονός ότι από τον επόμενο μήνα τα κρασιά της «ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ» θα βρίσκονται σε εστιατόρια και εξειδικευμένα καταστήματα της Μελβούρνης και, σύντομα, όλης της Αυστραλίας καθώς υπήρξε η επίτευξη συμφωνίας με σημαντικό εισαγωγικό οίκο της Μελβούρνης για την εξαγωγή των εν λόγω κρασιών στην Αυστραλία.
Σημειώνεται ότι η λευκή ποικιλία Ντεμπίνα και οι ερυθρές Βλάχικο και Μπεκάρι, είναι κατ’ εξοχήν γηγενείς ποικιλίες της Ζίτσας και καλλιεργούνται από αρχαιοτάτων χρόνων στην περιοχή.
Οι δραστηριότητες εξωστρέφειας της εταιρίας πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του προγράμματος ΕΣΠΑ - «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΟΙΝΩΝ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ».


Δεν υπάρχουν σχόλια: