Εργαστήριο κινηματογράφου στα Κάτω Πεδινά

Για τέταρτη συνεχή χρόνια, τα Κάτω Πεδινά μπαίνουν σε κινηματογραφικούς ρυθμούς. Από τις 3 έως τις 14 Ιουλίου θα διοργανωθεί το Εργαστήριο Κινηματογράφου Zagoriwood από την Πολιτιστική Εταιρία Ζαγορίου.
Στο πλαίσιο των μαθημάτων κινηματογράφου, θα σχεδιαστούν και θα γυριστούν νέες ταινίες. Το εργαστήριο, με σταθερή φιλοσοφία «μια κάμερα+ένας υπολογιστής+ένας άνθρωπος=μια πλήρης μονάδα δημιουργίας οπτικοακουστικού έργου», θα ξεκινήσει με σεναριακό σχεδιασμό και θα συνεχίσει με γύρισμα και μοντάζ.
Τα μαθήματα θα ξεκινούν κάθε μέρα από τις 10 το πρωί και θα διαρκούν μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι (αποφασισμένοι) συμμετέχοντες πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και όποιου τύπου βιντεκάμερας. Ταυτόχρονα με τα εντατικά μαθήματα σεναρίου (Γιώργος Μακρής), σκηνοθεσίας (Κλεάνθης Δανόπουλος), φωτογραφίας (Άκης Κερσανίδης) και μοντάζ (Χρύσα Τζελέπη), ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος θα πραγματοποιήσει workshop για τους μαθητές του Zagoriwood και επίσης θα προβάλει για πρώτη φορά σε κοινό τη νέα του ταινία «Ο Εχθρός μου». Επίσης, θα προβληθούν στα Κάτω Πεδινά το ντοκιμαντέρ «Το χρονικό μας καταστροφής», μια ταινία της Χρύσας Τζελέπη και του Άκη Κερσανίδη για το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη από τα ναζιστικά στρατεύματα, που πρωτοπαρουσιάστηκε φέτος στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης. Η εγγραφή και η συμμετοχή κοστίζει 50 ευρώ. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2653071238 και 6942654541, e-mail: zagoriwood@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: