Ηλεκτροφόρες περιφράξεις για αρκούδες

Δέκα ηλεκτροφόρες περιφράξεις με σκοπό τη δωρεάν παραχώρησή τους σε παραγωγούς της περιοχής του εθνικού πάρκου Βόρειας Πίνδου για την προστασία του τοπικού παραγωγικού πληθυσμού από είδη άγριας πανίδας (κυρίως αρκούδες) διαθέτει ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου & Πίνδου.

Οι περιφράξεις, η χρηματοδότηση των οποίων γίνεται από το Πράσινο Ταμείο, θα παραχωρούνται για έναν χρόνο. Με την πάροδο του χρόνου αυτού, αυτές θα επιστρέφονται στον Φορέα Διαχείρισης και στη συνέχεια θα παραχωρούνται σε άλλους τοπικούς παραγωγούς με ανάλογη διαδικασία.
Σε παραγωγούς του νομού Ιωαννίνων που δραστηριοποιούνται εντός του εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, θα διατεθούν συνολικά έξι περιφράξεις (3 με πάνελ και 3 με σύνδεση με ηλεκτρικό ρεύμα). Οι υπόλοιπες τέσσερες θα πάνε σε παραγωγούς του νομού Γρεβενών.
Οι παραγωγοί θα πρέπει να καταθέσουν δικαιολογητικά συμμετοχής είτε στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης στους Ασπραγγέλους του δήμου Ζαγορίου είτε στο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα στους Μαυραναίους του δήμου Γρεβενών έως τις 28 Ιουνίου. Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, είναι:
• αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, πλήρως συμπληρωμένη και υπογραμμένη, την οποία θα μπορούν να προμηθεύονται από τα ανωτέρω σημεία υποβολής αιτήσεων, καθώς και από την ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης (www.pindosnationalpark.gr). Στην αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώνουν τον τύπο της περίφραξης (με πάνελ ή με σύνδεση με ηλ. ρεύμα) για τον οποίο ενδιαφέρονται.
• Φωτοτυπία των δυο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημόσιου εγγράφου που να πιστοποιεί την ταυτοπροσωπία.
Για τους κτηνοτρόφους απαιτούνται επιπλέον μητρώο εκμετάλλευσης, βιβλιάριο του ΟΓΑ σε ισχύ, έντυπο Ε1 της τελευταίας φορολογικής δήλωσης και εκκαθαριστικά της εφορίας των δύο τελευταίων ετών. Για τους μελισσοκόμους απαιτείται, εκτός από την αίτηση και τη φωτοτυπία της ταυτότητας, φωτοαντίγραφο θεωρημένου (σε ισχύ) πλήρους (όλων των σελίδων) μελισσοκομικού βιβλιαρίου, νομίμως επικυρωμένου.
Για την τελική επιλογή των ενδιαφερόμενων τοπικών παραγωγών που θα συμμετέχουν στη δράση, θα πραγματοποιηθεί δημόσια κλήρωση στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης στους Ασπραγγέλους του δήμου Ζαγορίου, στις 2 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι. Ύστερα από την επιλογή τους, οι δικαιούχοι θα υπογράψουν συμφωνητικό παραλαβής και ορθής χρήσης των ηλεκτροφόρων περιφράξεων.

http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/21892/2013-06-13.html




Δεν υπάρχουν σχόλια: