Προξενείο του Βελγίου και στα Γιάννενα

Παρουσία του πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα έγιναν χθες τα εγκαίνια
Έναν πραγματικό φίλο και σύμμαχο των αιτημάτων και διεκδικήσεων της χώρας στο εξωτερικό έχει βρει η Ελλάδα αλλά και η πόλη των Ιωαννίνων στο πρόσωπο του πρέσβη του Βελγίου Μαρκ Φαν ντε Ρεκ (φωτο), που σε μικρό χρονικό διάστημα από την πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή, κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες και χθες, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της λειτουργίας του προξενείου του Βελγίου στην πόλη.

Το αξίωμα του προξένου του Βελγίου αναλαμβάνει ο Γιώργος Παπαγεωργίου που έκανε λόγο για μία μεγάλη τιμή και ευθύνη ταυτόχρονα απέναντι στους Έλληνες και Βέλγους πολίτες, απέναντι σε δύο λαούς, που πρέπει να έρθουν πιο κοντά.
Η τελετή των εγκαινίων στην οδό Ανεξαρτησίας 180, όπου και θα λειτουργεί το προξενείο του Βελγίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης παρουσία του πρέσβη του Βελγίου, του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη και αρκετών Ελλήνων και Βέλγων πολιτών.
«Η Ευρώπη εξαρτάται από εμάς», ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Παπαγεωργίου αμέσως μετά την ορκωμοσία του ως πρόξενος του Βελγίου.
Σημαντικό βήμα για τους πολίτες και τω δύο χωρών χαρακτήρισε ο Αλ. Καχριμάνης την ίδρυση του προξενείου στα Ιωάννινα.
Ευρωπαϊκή και όχι ελληνική η κρίση
Τη φράση που είχε χρησιμοποιήσει και πριν από ένα χρόνο στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο ITV, επανέλαβε μετά την τελετή των εγκαινίων ο πρέσβης του Βελγίου μιλώντας για την κρίση και το πώς το Βέλγιο και η Ευρώπη, οφείλουν να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα.
«Η Ελλάδα για εμάς είναι κάτι περισσότερο από τράπεζες και ομόλογα. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα σε κρίση, αλλά είναι ζήτημα ευρωπαϊκό. Το Βέλγιο στηρίζει την Ελλάδα με την παροχή τεχνογνωσίας για τις μεταρρυθμίσεις και την αναδιοργάνωση της χώρας. Οι ελληνικές εξαγωγές προς το Βέλγιο είχαν αύξηση κατά 17% εφέτος ενώ στην Ελλάδα λειτουργούν επιχειρήσεις βέλγικων συμφερόντων, που απασχολούν 14.000 εργαζόμενους. Δεν είναι θέμα βοήθειας η στάση μας προς την Ελλάδα, αλλά θέμα αλληλεγγύης. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε και με την ίδρυση του προξενείου μας στα Ιωάννινα, είναι να αποκτήσουμε περισσότερη Ευρώπη στις καρδιές μας και όχι στα πορτοφόλια μας. Οι φωνές που θέλουν να μειώσουν την Ευρώπη, κάνουν μεγάλο λάθος. Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με περισσότερη και όχι με λιγότερη Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να ολοκληρώσει με τις πολιτιστικές δράσεις που αναλαμβάνει η πρεσβεία, όπως η συναυλία που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Ιτς Καλέ με το κουαρτέτο εγχόρδων.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια: