Σαμαράς: Συντεχνία συμφερόντων η ΕΡΤ - Προνόμια και σπατάλες τέλος

Υπεραμυνόμενος την απόφασή του για το κλείσιμο της «αμαρτωλής ΕΡΤ των συντεχνιών», ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τόνισε ότι όλοι αυτοί που σήμερα φωνάζουν για την δημόσια ραδιοτηλεόραση, ήταν- όπως είπε- εκείνοι που την έβριζαν και την χαρακτήριζαν «φασιστική» και «εργαλείο κυβερνητικής προπαγάνδας».
«Κάποιοι έβριζαν την ΕΡΤ ως φασιστική και ο Αλέξης Τσίπρας την έλεγε εργαλείο προπαγάνδας της μνημονιακής κυβέρνησης. Τώρα όλοι αυτοί κόπτονται για την ΕΡΤ», είπε ο Α. Σαμαράς κατά την διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

«Διαμαρτύρονται όταν κλείνουμε την αμαρτωλή ΕΡΤ για να ανοίξουμε μια δημόσια ραδιοτηλεόραση με αξιοκρατία και όχι κομματική...Αυτοί που κόπτονται για την ΕΡΤ την έσπρωξαν από απεργία σε απεργία...ποια δημόσια και ποιοτική ενημέρωση; Αυτό θέλουν να διασώσουν;» τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν εξαπέλυσε ύβρεις κατά των εργαζομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ούτε κινήθηκε εκδικητικά εναντίον τους. Αντιθέτως, όπως είπε, υπάρχει δέσμευση για την καταβολή αποζημιώσεων, ενώ επανέλαβε ότι αρκετοί εκ των εργαζομένων θα επαναπροσληφθούν.
«Κάθε φορά που κάποιος πήγαινε κάτι να αλλάξει στην ΕΡΤ, συνασπιζόταν εναντίον του μια συντεχνία συμφερόντων…Δεν είχαμε ΕΡΤ, δεν είχαμε δημόσια τηλεόραση...Τα προνόμια και η σπατάλη τέλος…Ο λαός πρέπει να πιστέψει ότι έχεις και τα κότσια και την βούληση για να τα βάλεις με τους προνομιούχους και τις συντεχνίες».
Αναφερόμενος στη νέα ραδιοτηλεόραση, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε: «Μπορούμε να βρούμε λύση και να αρχίσει όσο το δυνατόν νωρίτερα ο νέος οργανισμός ακόμη και με μεταβατική περίοδο με προσωρινές μεταδόσεις...Θα είναι ένα βήμα προς τα εμπρός (δεν θα σχετίζεται) με τα αμαρτωλά σύμβολα του παρελθόντος».
«Βρισκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα σε μια κοινωνία που έχει βυθιστεί σε μια κρίση πρωτοφανή και απέναντι έχουμε αυτούς που δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα...Πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά υπάρχουν ταμπού δεκαετιών...Κάποιοι διακηρύσσουν ότι οι δημόσιοι οργανισμοί ανήκουν σε συντεχνίες που δεν μπορούν να καταπολεμηθούν...Δημοκρατία δεν είναι όταν κάποιος αδιαφορεί για το δημόσιο συμφέρον...Θα προχωρήσουμε σε τολμηρές μεταρρυθμίσεις που δεν θα χαιδέψουν αυτούς που υπονόμευσαν την δημοκρατία» τόνισε ο πρωθυπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια: