Αντώνης Μπέζας: Ο κόσμος δεν θέλει εκλογές

Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Αντώνης Μπέζας, σε σημερινές ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις μεταξύ άλλων τόνισε:
«Ο κόσμος δεν θέλει εκλογές. Το λένε οι δημοσκοπήσεις, το ξέρουν τα κόμματα, το γνωρίζει το Μαξίμου. Όποιον νουνεχή πολίτη και να ρωτήσεις, όποιον σοβαρό επιχειρηματία της χώρας, μικρό ή μεγάλο, θα σε πει τρελό αν του ζητήσεις να πάει σε λίγες ημέρες στις κάλπες για να ψηφίσει. Η οικονομία και η κοινωνία έχουν φτάσει στα όρια τους και δεν χρειάζονται άλλες περιπέτειες.

Η πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα θα ανατρέψει την προσπάθεια ανάκαμψης που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα προκαλέσει αναταραχή στις αγορές σε βάρος της χώρας. Θα θέσει σε κίνδυνο το πρόγραμμα προσαρμογής και τη χρηματοδότηση της χώρας. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να αμφιβάλλει γι’ αυτό. Ήδη το ελληνικό Χρηματιστήριο πληρώνει το κόστος των χθεσινών πολιτικών χειρισμών».
«Όσοι πιστεύουν ότι ήλθε η ώρα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Τελεία και παύλα. Μπροστά στη σωτηρία της χώρας τα μικροκομματικά συμφέροντα πρέπει να μπαίνουν στην άκρη. Το είπε εξάλλου στο διάγγελμα του με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι πραγματικοί ηγέτες αυτό κάνουν. Είναι ώρες ευθύνης για όλους. Προέχει να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών. Όλα τα άλλα είναι λόγια για επικοινωνιακή κατανάλωση…».
«Μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Να την κρατήσουμε στην Ευρώπη, να τη σταθεροποιήσουμε εσωτερικά. Να αποκαταστήσουμε την ομαλή χρηματοδότησή της, να θέσουμε τα θεμέλια της ανάκαμψης. Μπροστά μας υπάρχουν, πράγματι, πολύ δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε τώρα πίσω από τους στόχους μας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα στην ακυβερνησία και τη στασιμότητα.
Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων πρέπει να προχωρήσει. Το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων πρέπει να προχωρήσει. Αλλιώς, θα καταλήξουμε πάλι σε αδιέξοδα. Και δεν μπορεί η λύση να είναι πάντα η οριζόντια επιβάρυνση μισθωτών, συνταξιούχων και μικρομεσαίων που προκαλεί υφεσιακή πίεση στην οικονομία με την πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: