Δήλωση δημάρχου Ηγουμενίτσας για την δημιουργία πλωτού αγκυροβολίου


Σχετικά με το ζήτημα το οποίο προέκυψε και αφορά πιθανή δημιουργία πλωτού αγκυροβολίου για φορτοεκφόρτωση πετρελαιοειδών στον κόλπο της Πλαταριάς, θέμα για το οποίο αναμένεται να αποφασίσει ο ΟΛΗΓ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γεώργιος Κάτσινος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Καλούμε τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει η περιοχή, να μην προχωρήσει σε έκδοση άδειας για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, η οποία δε συνάδει με τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα γνωμοδότησε αρνητικά, εκφράζοντας και την άποψη της τοπικής κοινωνίας, που δεν είναι διατεθειμένη να κάνει αποδεκτή μια τέτοια εγκατάσταση και μάλιστα εντός του κόλπου της Πλαταριάς.
Η Πλαταριά και η ευρύτερη περιοχή εντάσσονται στην τουριστική ζώνη του Δήμου Ηγουμενίτσας και δραστηριότητες τέτοιου είδους, που προκαλούν σημαντική όχληση, πρέπει να αποκλείονται εξ΄ αρχής, ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν μια περιοχή που στηρίζει την επιβίωσή της στον τουρισμό.
Όπως και με τη θέση «Γωνιά» του Δήμου μας, έτσι και με τα υπόλοιπα παράλια έχουμε ταχθεί υπέρ της τουριστικής αξιοποίησής τους και δεν θα ενθαρρύνουμε επενδύσεις που αντίκεινται σε μια τέτοια προοπτική».




Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Κάτσινος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι Δήμαρχε να κρατήσεις αυτή τη θέση μέχρι τέλος. Η Θεσπρωτία μόνο με τη γεωργία-κτηνοτροφία και τον τουρισμό θα μπορέσει να μείνει όρθια.