Οι θέσεις της παράταξης «Ήπειρος- Τόπος να ζεις» στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο
Η παράταξη «Ήπειρος-Τόπος να ζεις» θεωρεί υποχρέωσή της να ενημερώνει τις Ηπειρώτισσες και τους Ηπειρώτες για τις θέσεις και τις απόψεις που καταθέτει στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Χθες, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, η παράταξη «Ήπειρος Τόπος να Ζεις» διατύπωσε τις παρακάτω θέσεις σχετικά με τα υπό συζήτηση θέματα:
1. Σχετικά με τη σύσταση των επιτροπών «Κοινωνικών Υποθέσεων» και «Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης» υποστηρίζουμε ότι οι επιτροπές αυτές αποτελούν σημαντικά εργαλεία του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα τρέχοντα θέματα.
Πιστεύουμε πως οι επιτροπές μπορούν να έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα για θέματα που ψηφίζονται ομόφωνα.
Σε διαφορετική περίπτωση, μείζονα θέματα, είναι απαραίτητο να παραπέμπονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Επιπλέον, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να περιοριστεί η δημοσιότητα και η επεξεργασία των θεμάτων από την Ηπειρώτικη κοινωνία.
2. Σχετικά με την επικαιροποίηση της προγραμματικής Σύμβασης του πρώην Δήμου Συβότων με την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας για τη «Μελέτη Αποχέτευσης και Βιολογικού Καθαρισμού Συβότων και Πλαταριάς» τασσόμαστε υπέρ της πραγματοποίησης αυτών των έργων που αφορούν και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Το Κράτος και η Αυτοδιοίκηση αλλάζουν και αυτό είναι θετικό, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και συνέχεια και δε βλέπουμε το λόγο που οδήγησε σε αυθαίρετες αναστολές νόμιμων διαδικασιών που μπορεί να οδηγήσουν σε επιζήμιες καθυστερήσεις.
Τα όποια προβλήματα προκύπτουν, δεν αποτελούν προσωπική υπόθεση κανενός παρά μόνο αντικείμενο ενασχόλησης και απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
3. Η παράταξη «Ήπειρος-Τόπος να Ζεις» τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του θεσμού του «Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της επιχείρησης» στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Θεωρούμε χρέος του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Περιφερειάρχη Ηπείρου να προστατέψει τον νέο αυτό θεσμό εφαρμόζοντας αδιαμφισβήτητα κριτήρια και διαφάνεια στη διαδικασία επιλογής.
Πιστεύουμε πως η συναίνεση σε πρόσωπο κοινής αποδοχής και εγνωσμένου κύρους θα προσδώσει τα απαραίτητα εφόδια που απαιτεί ο νέος αυτός θεσμός ώστε να περιβάλλεται απ’ την εμπιστοσύνη την πολιτών της Ηπείρου. Αυτό άλλωστε απαιτεί και το πνεύμα και το γράμμα του Νόμου….
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου