Ειδική ανοικτή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Την Κυριακή 5 Μαρτίου έτους 2017, και ώρα 11.30, θα πραγματοποιηθεί ειδική ανοικτή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Ν. 3852/2010 (και ειδικότερα των άρθρων 164,165 και 175), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
…συνέχεια »

Δήμος Φιλιατών: "Τα ίδια Παντελάκη μου"

Του Σταύρου Κωστάρα

Φοβάμαι ότι θα στεναχωρήσω τους φίλους μου Γιώργο και Πέτρο που μοχθούν και αγωνίζονται και γράφουν για το Φιλιάτι, αλλά δυστυχώς τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.
Μια ματιά μόνο στην πρόσφατη ιστορία δείχνει ότι οι πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι, εναλλασσόμενοι στους ρόλους, με επίπεδο απελπιστικά μικρό και με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία πρόοδος ούτε βελτίωση. 
…συνέχεια »

Τώρα ο Ράμα θέλει να λύσει τα προβλήματα των Ελλήνων της Αλβανίας

Με στόχο τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων με την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία (ΕΕΜ) αλλά και την μεταφορά μηνυμάτων προς την Ελλάδα, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα μετέβη χθες στην πόλη των Αγίων Σαράντα.
Συμμετείχε με την συνοδεία τριών υπουργών της κυβέρνησής του, σε ημερίδα που διοργάνωσε το Κόμμα της ΕΕΜ για το Μέλλον ΜΕΓΑ, με θέμα την κοινή ένταξη διατηρώντας και ενισχύοντας την εθνική ταυτότητα.
…συνέχεια »

Ναι μεν αλλά, για τη φύλαξη των συνόρων!

Μετά τον Υπουργό Πάνο Καμμένο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ακολούθησε την πεπατημένη των επί διετία αόριστων, πολυπαιγμένων, πλην όμως ανεφάρμοστων υποσχέσεων για τη φύλαξη των συνόρων και την ενίσχυση του κλίματος ασφάλειας των κατοίκων των ακριτικών χωριών του Νομού μας.
…συνέχεια »

Κλιμακώνεται η πολιτική κατάσταση στην Αλβανία

Ατμόσφαιρα όξυνσης πυροδοτείται στην αλβανική πολιτική ζωή, καθώς για έβδομη συνεχή ημέρα η κεντροδεξιά αντιπολίτευση διαδηλώνει στο κέντρο των Τιράνων ζητώντας την παραίτηση της κεντροαριστερής κυβέρνησης Ράμα, ανεβάζοντας στα ύψη του τόνους της ρητορικής της.
…συνέχεια »

Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής στο Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου να πραγματοποιήσουν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής (καρδιογράφημα, οξυμέτρηση, σπιρομέτρηση, μέτρηση γλυκόζης, μέτρηση πίεσης, μέτρηση ολικής χοληστερόλης / τριγλυκεριδίων) στο Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου και να λάβουν γνωμάτευση, εφόσον κριθεί απαραίτητο, από καρδιολόγους/πνευμονολόγους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, μέσω του Προγράμματος Τηλεϊατρικής Vodafone.
…συνέχεια »

Δήμος Ηγουμενίτσας:Καταδίκη των πρόσφατων βανδαλισμών

Κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε απερίφραστα τους βανδαλισμούς (επικόλληση αυτοκόλλητων και φθορά σε πινακίδες σήμανσης, χρωματισμούς σε μνημεία, τοίχους κτηρίων και γενικότερα στη δημοτική περιουσία), από μεμονωμένα άτομα ή ομάδες που προκαλούν οικονομική ζημιά στον Δήμο, αυξάνουν τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων και προσβάλουν την αισθητική και τον πολιτισμό μας.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 28η του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 18: 30, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
…συνέχεια »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Παρασκευή 24-02-2017 και ώρα 9.30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
…συνέχεια »

Χρηματοδότηση της Περιφέρειας για το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποδέχθηκε την έγκριση της ένταξης του έργου «Adri-Up» στο πλαίσιο του μηχανισμού διευκόλυνσης «Συνδέοντας την Ευρώπη»/Connecting Europe Facility (ΔΣΕ/CEF), για το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας και την παράλληλη συμμετοχή, εξ ιδίων πόρων, της Περιφέρειας Ηπείρου με το ποσό των 465.600 €.
…συνέχεια »

Σαν σήμερα άρχισε η κατάρρευση του τσάρου της Ρωσίας

Στις 23 Φεβρουαρίου 1917 (8 Μαρτίου στο γρηγοριανό ημερολόγιο), μια εργατική διαδήλωση θα έβαζε φωτιά την πυριτιδαποθήκη της Αγίας Πετρούπολης. Ηταν η εβδομάδα που σήμανε την πτώση του τσάρου Νικολάου II και άνοιξε το δρόμο στην επανάσταση των μπολσεβίκων.
…συνέχεια »

Σαν σήμερα 23 Φεβρουαρίου του 1913, απελευθερώθηκε η πόλη της Παραμυθιάς

Σαν σήμερα 23 Φεβρουαρίου, την 23η Φεβρουαρίου του 1913, απελευθερώθηκε η πόλη της Παραμυθιάς και η ευρύτερη περιοχή από τον Οθωμανικό ζυγό και ενσωματώθηκε στον κορμό του Ελληνικού Κράτους.Σε δήλωση της, η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη αναφέρει: "Το κορυφαίο αυτό γεγονός, αποτελεί ευκαιρία και αφορμή για την επανασύνδεση μας, με την ιστορία, τις μνήμες και τις διδαχές της.
Στην ανάμνηση τέτοιων γεγονότων μας δίνεται η ευκαιρία όχι μόνο να στρέψουμε το βλέμμα στο παρελθόν, να τιμήσουμε και να θυμηθούμε αλλά και να αξιολογήσουμε το μέλλον της περιοχής μας, των ανθρώπων της, των νέων γενιών οι οποίες θα πρέπει να συνεχίσουν την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά μας.
…συνέχεια »

Πώς το υπουργείο Παιδείας διδάσκει στους φοιτητές την παρανομία

Μ’ ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια πέτυχε το υπουργείο Παιδείας με τη δίκανη καραμπίνα του. Με τη μία κάνη σημάδεψε τις κοινωνίες των πόλεων που υποδέχονται τους φοιτητές με ανοιχτές τις αγκάλες της ακρίβειας σε νοίκια, φαΐ, ρούχα, φροντιστήρια. Με την άλλη κάνη σημάδεψε μαθητές και φοιτητές, που τους παροτρύνει να γράφουν τους νόμους στα παλιά τους τα παπούτσια!
…συνέχεια »

Παραδόθηκε το τμήμα Φιλιππιάδα-Πέρδικα της Ιονίας Οδού, μήκους 40 χλμ

«Τα έργα δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό και σε κανέναν περιφερειάρχη ή δήμαρχο. Ανήκουν στους Έλληνες πολίτες. Εμείς κρινόμαστε όλοι για την αποτελεσματικότητα μας, το κόστος του έργου και τις διαφανείς διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται». Αυτό τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης από τα Ιωάννινα, κατά την παράδοση στην κυκλοφορία μεγάλου τμήματος, μήκους 40 χιλιομέτρων, της Ιόνιας Οδού.
…συνέχεια »

Εκλογές στον Σύλλογο Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας

Ο Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας καλεί όλες τις τρίτεκνες οικογένειες του νομού μας σε γενική συνέλευση και διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, την ΚΥΡΙΑΚΗ 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 και ώρα 11:00 ττ.μ. στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα.
…συνέχεια »

Τα πάνω-κάτω στους δήμους σχεδιάζει να φέρει το υπ. Εσωτερικών

Διαβάστε τη λίστα με τις αλλαγές
Δομικές αλλαγές στους δήμους προτείνει η επιτροπή που συνένστησε το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να εξετάσει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΟΤΑ.
Ανάμεσα στις προτάσεις, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Ελεύθερος Τύπος, είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής χωρίς μπόνους για την πρώτη σε ψήφους παράταξη, η επαναφορά της 4ετους θητείας των δημάρχων, η παρέμβαση τοπικών λαϊκών συνελεύσεων και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι σε συμβασιούχους και υποψηφίους με οικονομικές οφειλές.
…συνέχεια »

Θερμά επεισόδια στα Ελευθέρια

Επτά αστυνομικοί στο Νοσοκομείο, πέντε προσαγωγές
Τα θερμά επεισόδια που σημειώθηκαν μπροστά στο Ηρώο Μπιζανομάχων, σημάδεψαν τις εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της πόλης των Ιωαννίνων.
Ομάδες αντιεξουσιαστών που είχαν συγκεντρωθεί αντέδρασαν έντονα στην παρουσία κλιμακίου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Χρήστο Παππά και επιτέθηκαν κατά πάντων.
…συνέχεια »

Θετική η απήχηση της Ηπειρωτικής συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση «Reisen- ταξίδια» του Αμβούργου

Στη Διεθνή Έκθεση «Reisen- ταξίδια» που διεξήχθη στο Αμβούργο η Περιφέρεια, συμμετέχοντας για πρώτη φορά, πρόβαλλε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που διαθέτει η Ήπειρος, όπως Caravanning (διακοπών με τροχόσπιτο), Outdoor-Activities (Υπαίθριων Δραστηριοτήτων), Κρουαζιέρας, ποδηλασίας κ.α.. Η συγκεκριμένη είναι η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Βόρειας Γερμανίας και αποτελεί σημείο συνάντησης επαγγελματιών του κλάδου, αλλά και ιδιωτών που ανήκουν κυρίως σε εύπορες οικονομικές ομάδες πληθυσμού.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

Την Τετάρτη είκοσι δύο (22 ) του μηνός Φεβρουαρίου έτους 2017 και ώρα 15.00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα), με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
…συνέχεια »

12 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων σε Ηγουμενίτσα και Σύβοτα για το 2017

To πρόγραμμα αφίξεων 12 συνολικά κρουαζιερόπλοιων για το 2017,σε Σύβοτα και Ηγουμενίτσα, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας. Ειδικότερα :
…συνέχεια »

Σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαγιάδας-Κέρκυρας

Τριμελής αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, αποτελούμενη από τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Χαράλαμπο Βούλγαρη και από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σπύρο Μίχα και κ. Ποσειδών Θεοδώρου, επισκέφτηκαν τον Δήμο Φιλιατών και συζήτησαν με τον Δήμαρχο  την εκπεφρασμένη εδώ και πολλά χρόνια άποψη τους για την Ακτοπλοϊκή Σύνδεση του Λιμένα του Δ.Δ. Σαγιάδας με τον αντίστοιχο του Δήμου Κέρκυρας. 
…συνέχεια »

Οι δασικοί χάρτες απειλούν τις επιδοτήσεις χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων

Οι αγροτικές επιδοτήσεις βρίσκονται στον... αέρα, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργούμενης γης χαρακτηρίζονται δασικές εκτάσεις, σύμφωνα με τους νέους δασικούς χάρτες της χώρας.
…συνέχεια »

Πάνω από ένας τόνος χασίς, εντοπίστηκε σε νταλίκα στην Κακαβιά

Τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών αποθρασύνονται. Και επιχειρούν πλέον με κάθε τρόπο να περάσουν στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες.
Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα, κατασχέθηκε από επιχείρηση που έγινε κατά την διάρκεια της νύχτας στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς.
Όλα ξεκίνησαν όταν φορτηγό που έφτασε στην Κακαβιά με Αλβανικές πινακίδες, σταθμεύτηκε για έλεγχο.
…συνέχεια »

Πέθανε ο «πατέρας» της Arte Povera, Γιάννης Κουνέλλης

Ο διεθνούς φήμης εικαστικός «έφυγε» από τη ζωή στα 81 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του πλούσιο έργο και τεράστια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές
Διπλή απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό και τις τέχνες μέσα σε ένα βράδυ. Μετά τον χαμό του ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά, έγινε γνωστό ότι «έφυγε» από τη ζωή, στη Ρώμη, σε ηλικία 81 ετών, ο διεθνούς φήμης εικαστικός και «μαέστρος» του κινήματος Arte Povera, Γιάννης Κουνέλλης.
…συνέχεια »

Πέθανε ο Δημήτρης Μυταράς, ο ζωγράφος που έβλεπε αλλιώς

Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους των εικαστικών τεχνών στην Ελλάδα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών. Ήταν πολύχρωμος, ήταν καυστικός και έζησε έναν εφιάλτη για ζωγράφο: τα τελευταία χρόνια δεν έβλεπε...
Η Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017, έμελε να είναι η τελευταία πινελιά. Ο Δημήτρης Μυταράς, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ζωγράφους άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών. 
…συνέχεια »

Η Gucci τους ενόχλησε την υπουργό και τους αρχαιολόγους στην Ακρόπολη!

Τι σχέση έχουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις για την Ακρόπολη με την Ακρόπολη; Όση σχέση έχει η Νέα Ελβετία με την Ελβετία. Και τι σχέση έχουν οι νεοέλληνες με τους αρχαίους; Όση σχέση έχει η υπερηφάνεια με την κακομοιριά. Και όση σχέση έχει ο πολιτισμός με τον αναλφαβητισμό. Αυτά ξεγυμνώθηκαν στα επιχειρήματα του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και της υπουργού Πολιτισμού που απέρριψαν το αίτημα της Gucci να της επιτραπεί να κάνει επίδειξη μόδας στο μνημείο.
…συνέχεια »

Ηγουμενίτσα:Μετέφεραν 125 κιλά χασίς

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, οδήγησαν στη σύλληψη δυο Ελλήνων, ηλικίας 40 και 50 χρονών, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά, κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
…συνέχεια »

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης αναστήλωσης της Γέφυρας Πλάκας

Η Περιφέρεια Ηπείρου, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη νέα προγραμματική σύμβαση για την αναστήλωση της ιστορικής Γέφυρας Πλάκας, στην περίπτωση που ισχύσει το σχέδιο που έχει αποσταλεί προς επεξεργασία από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
…συνέχεια »

Παράταση της έκθεσης «Περιήγηση στη Βυζαντινή Θεσπρωτία»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ανακοινώνει ότι η διάρκεια παρουσίασης της περιοδικής έκθεσης «Περιήγηση στη Βυζαντινή Θεσπρωτία» παρατείνεται μέχρι και τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017.
Το κοινό έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει από κοντά φορητές εικόνες και ξυλόγλυπτα τμήματα τέμπλων, χειρόγραφα, νομίσματα, έργα μικροτεχνίας και κεντητικής από αντιπροσωπευτικά βυζαντινά και μεταβυζαντινά κέντρα της Θεσπρωτίας, όπως η Παραμυθιά, η Ουζντίνα και οι μονές Γηρομερίου και Καμίτσιανης, και να γνωρίσει άγνωστες πτυχές του βυζαντινού παρελθόντος της περιοχής.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την αγαστή συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας με την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας και την Ιερά Μονή Γηρομερίου.
…συνέχεια »

Η Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Ηπείρου ανοίγει τις πύλες της

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΤΕΙ Ηπείρου ανοίγει τις πύλες της και διαθέτει τις υπηρεσίες της στο ευρύ κοινό. Η πρόσβαση στην πλούσια επιστημονική και λογοτεχνική συλλογή είναι ελεύθερη και ο αναγνώστης μπορεί να ξεφυλλίσει το υλικό, να το δανειστεί ή να το μελετήσει στο αναγνωστήριο. 
Η Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Ηπείρου, που αποτελείται από την Κεντρική και τις τρεις περιφερειακές βιβλιοθήκες σε Ιωάννινα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα, συνιστά ενιαία υπηρεσία με κοινό πλαίσιο λειτουργίας. 
…συνέχεια »

ΑNT. ΜΠΕΖΑΣ:Ο λογαριασμός αυξάνει καθώς δεν κλείνει η αξιολόγηση

Τι είπε ο πρώην Υπουργός για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας
Στο ζήτημα του κλεισίματος της αξιολόγησης  αναφέρθηκε εκτενώς  ο πρώην υπουργός της ΝΔ και πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή  «Ότι πεις εσύ» και το δημοσιογράφο Γιώργο Γκόντζο, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.
…συνέχεια »

Από τις 5 Ιουνίου η Δανία ανοίγει φτερά στην Ήπειρο

Ξεκινούν οι πτήσεις προς Γιάννινα!
Νέες προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και την προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό, ανοίγονται με τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ που ξεκινούν τον Ιούνιο. Οι πτήσεις έχουν αφετηρία την Κοπεγχάγη και προορισμό το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Θα καλύψουν δε όλη την θερινή περίοδο καθώς ο προγραμματισμός που έχει γίνει περιλαμβάνει και τον Οκτώβριο.
…συνέχεια »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Πέμπτη 16-02-2017 και ώρα 9.30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
…συνέχεια »

Απαγόρευση αλιείας της καραβίδας

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαγορεύεται η αλιεία ης καραβίδας, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο στον ποταμό Καλαμά, σε όλο το μήκος του και σε όλους τους παραποτάμους αυτού, καθώς επίσης και σε όλους τους ποταμούς και όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου από 15 Φεβρουαρίου 2017 μέχρι 31 Μαΐου 2017, με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής του είδους και των φυσικών πληθυσμών.
…συνέχεια »

KIDS ATHLETICS -ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11 το πρωί θα διεξαχθούν από το σύλλογο ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΣΤΙΒΟΣ)  τα KIDS ATHLETICS στην πλατεία Δημαρχείου .
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές Δημοτικών σχολείων ,είναι να φέρει σε επαφή τα παιδιά με τον κλασικό αθλητισμό και να τους διδάξει τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να αποκτήσει κάποιος από τον αθλητισμό.
Η εκδήλωση που συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Ηγουμενίτσας και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις (μουσική ,κληρώσεις ,κ.τ.λ).
Ραντεβού για όλα τα παιδιά το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας .
…συνέχεια »

Τα νέα πρόσωπα για τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.

Ποιοι ακούγονται ότι θα κατέβουν υποψήφιοι αν προκηρυχθούν εκλογές. Ποιοι θεωρούνται ότι έχουν «κλειδώσει» και ποιοι είναι στην αναμονή

Πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά που δεν εξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές, «νέο αίμα» επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες αναμένεται να κατέβουν υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία. Πυρετός συσκέψεων επικρατεί στο κτίριο του Μοσχάτου για τα ψηφοδέλτια. Τα σημαντικά ραντεβού τα κάνει ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ. Σε άλλους λέει «ξεκινάς». Σε άλλους απλώς κλείνει το μάτι. Άλλους τους δέχεται στο γραφείο του γιατί του το ζήτησαν, χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά του αν θα τους ορίσει υποψήφιους ή όχι.
…συνέχεια »

Εφιαλτική νύχτα για ζευγάρι στη Βρυσέλλα Φιλιατών- Μπήκαν ληστές στο σπίτι

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων αγνώστων, μέχρι στιγμής δραστών, που διέπραξαν ληστεία, σήμερα (13.02.2017) μετά τα μεσάνυχτα σε σπίτι στην περιοχή της Βρυσέλλας Φιλιατών Θεσπρωτίας.
…συνέχεια »

Εξόρμηση στην Μουργκάνα

Απο τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας
Ο σύλλογος μας την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου θα εξορμήσει στη Μουργκάνα.
Πορείες:
Λιας – Φυλάκιο – Σάδι – Κορυφογραμμή – επιστροφή από χωματόδρομο.
Βαθμός δυσκολίας: 2
Ώρες πορείας: 7
Αρχηγός: Μπάλλος Παναγιώτης
Λιας – Φυλάκιο – Σάδι – Κορυφή 1806μ
Β.Δ: 3
Ώρες πορείας:8
Αρχηγός: Φατήρας Κώστας
Αναχώρηση 7.45 π.μ. από το Πάνθεον.
Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο/αντιανεμικό, μπατόν, νερό 2λιτ, κολατσιό, καπέλο, σκούφος και ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή. {Δεύτερη αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο}
…συνέχεια »

Ερήμωσαν τα Κέντρα Υγείας

Εικόνα ερήμωσης στα Κέντρα Υγείας, είναι αυτή που περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία λίγο καιρό πριν είχε καταγράψει εκτενώς τα προβλήματα, τόσο στις ορεινές περιοχές όσο και στις τουριστικές.
Τα Κέντρα Υγείας κατεβάζουν ρολά το μεσημέρι, με αποτέλεσμα όποιος αρρωστήσει απόγευμα ή νύχτα να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί. Άλλωστε είναι έντονο το πρόβλημα με τα ασθενοφόρα, τα οποία είτε δεν υπάρχουν, είτε είναι ακινητοποιημένα από βλάβες.
«Ερήμωσαν τα Κέντρα Υγείας από προσωπικό αν και στα Κέντρα Υγείας δεν υπήρξαν διαθεσιμότητες ή απολύσεις.
Παντού βλέπεις κλειστά Ιατρεία και Εργαστήρια. Σκουριάζουν Εργαστηριακά Μηχανήματα εκατομμυρίων ευρώ.
 Οι κάτοικοι δεν μπορούν να κάνουν μία Γενική Αίματος ή μία Ακτινογραφία.
…συνέχεια »

Ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ εξελέγη νέος πρόεδρος της Γερμανίας

Η Βουλή της Γερμανίας και εκπρόσωποι των κρατιδίων εξέλεξαν με μεγάλη πλειοψηφία τον Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ νέο πρόεδρο της χώρας. 
Ο εξαιρετικά δημοφιλής στη χώρα του σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών, διαδέχεται τον Γιόακιμ Γκάουκ. 
Αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 19 Μαρτίου.
…συνέχεια »

Το Met μάς δίνει πρόσβαση

To Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης προσφέρει εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες έργων του για δωρεάν κατέβασμα και χρήση
Διάσημο για τις συλλογές του που αιχμαλωτίζουν «5.000 χρόνια τέχνης που καλύπτει όλους τους πολιτισμούς και όλες τις χρονικές περιόδους», το διάσημο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι 375.000 εικόνες έργων που στεγάζει είναι πλέον διαθέσιμες χωρίς περιορισμούς για κατέβασμα και χρήση, υπό την άδεια Creative Commons Zero.
…συνέχεια »

Η αποξήρανση της κοινωνίας

Ολο και περισσότεροι νιώθουν ψυχικά εξουθενωμένοι. Στο πεζοδρόμιο, στο μετρό, στα μαγαζιά, ακούς τα ίδια. «Τι θα γίνει; Τι βλέπεις;». Ακούγεται με άλλο ήχο και άλλο βάθος. Είναι διαφορετική η απόγνωση σήμερα από το 2012 ή το 2015, όταν τότε υπήρχε μια στοιχειώδης, έστω, αγωνιστικότητα. Αν επέτυχε κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από την κατάληψη που επιχειρεί στους πυλώνες του κράτους, είναι η αποξήρανση της κοινωνίας. Πλήρης και τέλεια αφυδάτωση. Μπορεί όμως μια κοινωνία, μια χώρα να έχει προοπτική όταν οι περισσότεροι πολίτες έχουν στο μυαλό τους μόνο αδιέξοδα και μαύρες σκέψεις;
…συνέχεια »

Διαβούλευση για την παραγωγή και εμπορία προϊόντων μελισσοκομίας

Ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, θέτει σε διαβούλευση το σχέδιο της Κ.Υ.Α με θέμα Πρόγραμμα για τη βελτίωση των γενικών συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για τα έτη 2017-2019, σε εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 1308/2013, προκειμένου να ενημερωθούν οι κοινωνικοί εταίροι και κάθε ενδιαφερόμενος και να διατυπώσουν τα σχόλια και τις προτάσεις τους επί της προτεινόμενης ρύθμισης. 
…συνέχεια »

Προσδοκίες για νέα αύξηση τουριστών από το Ισραήλ στην Ήπειρο

Με την επιδίωξη η Ήπειρος να διευρύνει περαιτέρω το μερίδιό της στην συνεχώς αυξανόμενη τουριστική κίνηση από το Ισραήλ προς την Ελλάδα, η Περιφέρεια Ηπείρου, συμμετείχε για 7η συνεχή χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ. του Τελ Αβίβ, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 7 και 8 Φεβρουαρίου.
…συνέχεια »

Στα ύψη η τιμή του ελαιόλαδου στην Ευρώπη λόγω της κακοκαιρίας

Δεν είναι μόνο η έλλειψη στα μαρούλια που έφερε στη Βρετανία η πρόσφατη κακοκαιρία στην Ισπανία. Το Bloomberg σημειώνει ότι τις τελευταίες ημέρες η τιμή του ελαιόλαδου έχει αρχίσει και αυτή να αυξάνεται εξαιτίας της κακοκαιρίας στην Ιταλία και την Ισπανία από όπου κυρίως παράγεται. Από τον Οκτώβριο η τιμή του ιταλικού έξτρα παρθένου λαδιού έχει αυξηθεί κατά περίπου 30% και έφτασε τα 5,75 ευρώ, ενώ του ισπανικού κατά 10%.
…συνέχεια »

Πρόσκληση για δηλώσεις συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων "ANUGA"

Η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, στο πλαίσιο της πολιτικής της για προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων σε διεθνείς αγορές, προτίθεται να συμμετάσχει και στη φετινή εμπορική έκθεση τροφίμων «ANUGA» που χαρακτηρίζεται ως η πιο σημαντική της Κεντρικής Ευρώπης.
Στην Έκθεση προβάλλονται γενικά τρόφιμα, χυμοί, ποτά, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά, φρούτα, αρωματικά φυτά και έλαια.
…συνέχεια »

Ημερίδα «Αθλητικές Κακώσεις & Διατροφή Αθλητών» στους Φιλιάτες

Ημερίδα υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, συνδιοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος με το Νοσοκομείο Φιλιατών (ορθοπεδική κλινική) και το Δήμο Φιλιατών την Τετάρτη 08-02-2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Φιλιατών, σε θέματα Αθλητικής Υγείας, με τίτλο: Αθλητικές Κακώσεις & Διατροφή Αθλητών.
…συνέχεια »

ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας: Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας με την εκλογή των νέων οργάνων του κόμματος.
Η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη αποτέλεσε την κορύφωση μιας διαδικασίας συνελεύσεων των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας με πλούσιο προβληματισμό και συζήτηση για την σημερινή δύσκολη κοινωνική και οικονομική κατάσταση.
…συνέχεια »

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΤΣΙΔΑΣ, ένας μεγάλος Θεσπρωτός Ευεργέτης

Μέγα ευεργέτη της πατρίδας τον χαρακτήριζαν οι εφημερίδες της εποχής τον αείμνηστο Ευάγγελο Κωτσίδα, και άξιο συνεχιστή του έργου και του αθάνατου πνεύματος των Ηπειρωτών ευεργετών- παρακαταθήκη τιμής για τους επίγονους.
Αυτός είν’ ο λόγος που γράφτηκαν τούτες οι γραμμές. Με δυσκολία είν’ αλήθεια γιατί δεν είναι καταγραμμένο το αγαθοεργό του έργο, αφού ο ίδιος από ιδιοσυγκρασία δεν ήθελε την προβολή- το ‘δειχνε και στους ευεργετούμενους.
Ο Ευάγγελος Κωτσίδας γεννήθηκε το 1892 στην ιστορική Πλεσίβιτσα Φιλιατών και απεβίωσε στο Γούστερ σε ηλικία 96 ετών. Το 1920, έφηβος ακόμη έφυγε για την Αμερική- όπως και πολλοί άλλοι από την επαρχία Φιλιατών.
…συνέχεια »

Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας των πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Αργυροκάστρου

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθ. κ. Γεώργιος Καψάλης, και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, Καθ. κ. Bektash Mema, υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας ανάμεσα στα δύο Ιδρύματα, ανανεώνοντας και ενισχύοντας, στην ουσία, τη συνεργασία που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου.
…συνέχεια »