ΑNT. ΜΠΕΖΑΣ:Ο λογαριασμός αυξάνει καθώς δεν κλείνει η αξιολόγηση

Τι είπε ο πρώην Υπουργός για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας
Στο ζήτημα του κλεισίματος της αξιολόγησης  αναφέρθηκε εκτενώς  ο πρώην υπουργός της ΝΔ και πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή  «Ότι πεις εσύ» και το δημοσιογράφο Γιώργο Γκόντζο, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.


«Ο λογαριασμός αυξάνει καθώς δεν κλείνει η αξιολόγηση»
Σημείωσε μεταξύ άλλων:  «Η αξιολόγηση πρέπει να καταλήξει. Το να καταλήξει, με έναν τρόπο καλό για την χώρα μας είναι ευθύνη της κυβέρνησης… Η καθυστέρηση προκαλεί  ζημία στην Ελληνική Οικονομία… Διακυβεύονται η ...
ανάπτυξη, οι ιδιωτικές επενδύσεις, η λειτουργία των επιχειρήσεων, η ιδιωτική κατανάλωση, και ο λογαριασμός αυξάνει καθώς δεν κλείνει η αξιολόγηση… Αν είχαν γίνει οι κινήσεις πιο γρήγορα δεν θα είχαμε πάει  σ’ αυτά τα εκβιαστικά διλήμματα που έχουν θέσει οι δανειστές…».

«Ο κύριος Τσίπρας δήθεν διαπραγματεύεται»
Ο Αντ. Μπέζας διατύπωσε επίσης την εκτίμηση πως «έχει δεχτεί η ελληνική κυβέρνηση να υποχωρήσει σε μια σειρά «κόκκινων γραμμών», του αφορολόγητου, των συντάξεων, των ομαδικών απολύσεων. Ο κύριος Τσίπρας δήθεν διαπραγματεύεται τα σκληρά μέτρα που δήθεν αυτός ο άτεγκτος δεν θέλει, αλλά τα στέλνουν οι σκληροί δανειστές». Στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση τόνισε πως διαφωνεί «με τη μείωση του αφορολόγητου, την επιπλέον μείωση των συντάξεων και με διάφορα άλλα σκληρά μέτρα που είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και φαίνεται πως  τα έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση παρότι το διαχειρίζεται διαφορετικά επικοινωνιακά…».

«Ο πρόεδρος της ΝΔ στη Γερμανία ενίσχυσε την αξιοπιστία της χώρας μέσα από την παρουσίαση της εναλλακτικής μεταρρυθμιστικής πρότασης της ΝΔ».
Για τις επαφές του πρόεδρου της ΝΔ στην Γερμανία και την κριτική από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως   «ο κύριος Μητσοτάκης πήγε για να ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας μέσα από την παρουσίαση της εναλλακτικής μεταρρυθμιστικής πρότασης της ΝΔ και παρουσίασε τις δυσκολίες και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες…» και υπογράμμισε πως η πρόταση της ΝΔ αφορά «μείωση δαπανών, μείωση φορολογίας και ενίσχυση των επενδύσεων».
Αναφορά έκανε ο Αντώνης  Μπέζας και σε δυο θέματα που αφορούν την Ήπειρο:

Το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας δεν υπάρχει στον οργανισμό του Νοσοκομείου Φιλιατών
Για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας ανέφερε πως «δεν υπάρχει στα χαρτιά» παρά το γεγονός πως υπάρχει ένα κτίριο, υπάρχει εξοπλισμός, υπάρχουν διαγωνισμοί σε εξέλιξη. Διευκρίνισε πως από το Υπουργείο Υγείας στο παρελθόν, την περίοδο που διετέλεσε υφυπουργός, είχε επιχειρηθεί η περαιτέρω αναβάθμιση του Νοσοκομείου Φιλιατών με την τροποποίηση του οργανισμού του, η οποία περιελάμβανε την ένταξη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Ηγουμενίτσας  στο Νοσοκομείο Φιλιατών και τη δημιουργία δυο νέων Μονάδων, Αλτσχάιμερ και ασθενών στο τελικό στάδιο, που δεν υπάρχουν στην ‘Ήπειρο, και γενικά στη Δυτική Ελλάδα, με Προεδρικό Διάταγμα το οποίο είχε φτάσει στο τελικό στάδιο της υπογραφής. Όπως σημείωσε, δύο χρόνια μετά δεν  έχει ακόμη   τροποποιηθεί ο Οργανισμός και δεν έχει αναβαθμιστεί το Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παραληφθεί και να λειτουργήσει το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.

Είναι λάθος αυτό που γίνεται με την απόληξη του Ε65
Για το θέμα της σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με το βόρειο τμήμα του άξονα Ε65, στο Κηπουρειό, εξέφρασε την διαφωνία του, («είναι λάθος αυτό που γίνεται»), συμφώνησε ότι πρέπει να εξεταστεί η παρέμβαση και πρόταση του Σταύρου Καλογιάννη, πρώην υφυπουργού της ΝΔ, για σύνδεση στην Παναγιά και τόνισε πως  η «βέλτιστη λύση»  δεν πρέπει να αφορά μόνο στο κόστος κατασκευής και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης («προφανώς αυτό είναι σημαντικό»), αλλά και στην απόληξη του οδικού άξονα επισημαίνοντας πως θα πρέπει να ληφθούν υπ όψιν, εξ ίσου σημαντικά θέματα, όπως το λειτουργικό κόστος του αυτοκινητόδρομου για τους πολίτες και τις μεταφορές αλλά και η εξυπηρέτηση των στρατηγικών στόχων της Ηπείρου σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: