Διαβούλευση για την παραγωγή και εμπορία προϊόντων μελισσοκομίας

Ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, θέτει σε διαβούλευση το σχέδιο της Κ.Υ.Α με θέμα Πρόγραμμα για τη βελτίωση των γενικών συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για τα έτη 2017-2019, σε εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 1308/2013, προκειμένου να ενημερωθούν οι κοινωνικοί εταίροι και κάθε ενδιαφερόμενος και να διατυπώσουν τα σχόλια και τις προτάσεις τους επί της προτεινόμενης ρύθμισης. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει προσκαλέσει σε συνάντηση με τους φορείς του μελισσοκομικού κλάδου προκειμένου να συζητηθούν οι δράσεις του νέου Προγράμματος Μελισσοκομίας.
 Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13/2/2017 στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συσκέψεων του 6ου ορόφου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η χρηματοδότηση του προγράμματος για την μελισσοκομία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τεχνική βοήθεια προς μελισσοκόμους και οργανώσεις μελισσοκόμων, καταπολέμηση των εισβολών στις κυψέλες και των ασθενειών, εξορθολογισμό της εποχιακής μετακίνησης, μέτρα στήριξης των εργαστηρίων ανάλυσης προϊόντων μελισσοκομίας με στόχο τη διευκόλυνση των μελισσοκόμων στην εμπορία και την αναβάθμιση της αξίας των προϊόντων, συνεργασία με ειδικευμένους φορείς για την υλοποίηση προγραμμάτων εφαρμοσμένης έρευνας στον τομέα της μελισσοκομίας και των μελισσοκομικών προϊόντων, και βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση των προϊόντων στην αγορά 
Η Κ.Υ.Α για σχολιασμό έχει αναρτηθεί στη σελίδα της Μελισσοκομίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο: http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/animal-production/bees-honey. 
Η αποστολή σχολίων και προτάσεων μπορεί να γίνεται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ezervas@minagric.gr & kalogridis.d@minagric.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: