Σαν σήμερα 23 Φεβρουαρίου του 1913, απελευθερώθηκε η πόλη της Παραμυθιάς

Σαν σήμερα 23 Φεβρουαρίου, την 23η Φεβρουαρίου του 1913, απελευθερώθηκε η πόλη της Παραμυθιάς και η ευρύτερη περιοχή από τον Οθωμανικό ζυγό και ενσωματώθηκε στον κορμό του Ελληνικού Κράτους.Σε δήλωση της, η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη αναφέρει: "Το κορυφαίο αυτό γεγονός, αποτελεί ευκαιρία και αφορμή για την επανασύνδεση μας, με την ιστορία, τις μνήμες και τις διδαχές της.
Στην ανάμνηση τέτοιων γεγονότων μας δίνεται η ευκαιρία όχι μόνο να στρέψουμε το βλέμμα στο παρελθόν, να τιμήσουμε και να θυμηθούμε αλλά και να αξιολογήσουμε το μέλλον της περιοχής μας, των ανθρώπων της, των νέων γενιών οι οποίες θα πρέπει να συνεχίσουν την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά μας.

Η Παραμυθιά πόλη με μνήμες και οράματα αλλά και προοδευτική δεν αρκείται στην αναζήτηση της μνήμης αλλά θέλει να ενσωματώσει την ιστορικότητα της πόλης σε μια αναπτυξιακή πορεία μ’ ένα τρόπο δυναμικό, διορατικό διαμορφώνοντας σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης με σίγουρα στοχευμένα βήματα ακόμη και σ΄αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Να θυμίσουμε στους δημότες, ότι το 2013, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων της απελευθέρωσης εκδόθηκε ένα βιβλίο όπου οι αναγνώστες μέσα από τις σελίδες του, μπορούν να πληροφορηθούν για τα ιστορικά γεγονότα που προηγήθηκαν της απελευθέρωσης από τον οθωμανικό ζυγό και την ενσωμάτωση στον κορμό του Ελληνικού Κράτους. Σε αυτό καταγράφονται οι αγώνες και οι θυσίες των συμπατριωτών μας, καθώς και των Κρητών εθελοντών αγωνιστών για την ελευθερία. ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: