Θετική η απήχηση της Ηπειρωτικής συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση «Reisen- ταξίδια» του Αμβούργου

Στη Διεθνή Έκθεση «Reisen- ταξίδια» που διεξήχθη στο Αμβούργο η Περιφέρεια, συμμετέχοντας για πρώτη φορά, πρόβαλλε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που διαθέτει η Ήπειρος, όπως Caravanning (διακοπών με τροχόσπιτο), Outdoor-Activities (Υπαίθριων Δραστηριοτήτων), Κρουαζιέρας, ποδηλασίας κ.α.. Η συγκεκριμένη είναι η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Βόρειας Γερμανίας και αποτελεί σημείο συνάντησης επαγγελματιών του κλάδου, αλλά και ιδιωτών που ανήκουν κυρίως σε εύπορες οικονομικές ομάδες πληθυσμού.


Στο Περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου φιλοξενήθηκαν ως συν-εκθετες, επιχειρηματίες ξενοδοχείων και καταλυμάτων της Ηπείρου, τουριστικών γραφείων, υπαίθριων δραστηριοτήτων και οινοπαραγωγής, ενώ ένας μεγάλος αριθμός φορέων, οργανισμών και επιχειρήσεων προβλήθηκε μέσω διανομής διαφημιστικού υλικού. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας πραγματοποίησαν συναντήσεις με επιχειρήσεις ενδιαφέροντός τους, τόσο της Γερμανίας, όσο και άλλων χωρών που παραβρέθηκαν σε αυτή.

Αποδοτικές ήταν επίσης οι επαφές που πραγματοποιήθηκαν με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Γερμανία καθώς και με μέλη του συλλόγου Ηπειρωτών Αμβούργου, τα οποία προθυμοποιήθηκαν να συμβάλλουν με κάθε πρόσφορο τρόπο στην προβολή της Ηπείρου, μέσω των εκδηλώσεων που διοργανώνουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά προβλήθηκε σε Διεθνή Τουριστική Έκθεση, το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου ως «Μνημείο Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς» της UNESCO, καθώς και ενημέρωση για το επικείμενο δίκτυο πιστοποιημένων πεζοπορικών διαδρομών, τα οποία θα συνδράμουν στην περαιτέρω αύξηση τουριστών που ενδιαφέρονται για εναλλακτικές μορφές διακοπών.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο κ. Γεώργιος Αρναούτης, επισκέφθηκε το περίπτερο της Ηπείρου συνοδευόμενος από την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών κ. Ιφιγένεια Τσίνγκου( φωτο). Εξήρε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση της Βόρειας Γερμανίας, επισημαίνοντας ότι η Ήπειρος έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει "εναλλακτικό" προορισμό υψηλών προδιαγραφών για τους Γερμανούς τουρίστες. Επίσης αποδέχτηκε το αίτημα της Αποστολής της Περιφέρειας, να προβάλλει και την Ήπειρο στη «Βραδιά των Προξενείων» που διοργανώνεται την προσεχή άνοιξη. Παράλληλα, σε επικοινωνία που είχε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη εκφράστηκε η από κοινού επιθυμία ώστε όπως σημείωσε, "από του χρόνου να γίνουν σχεδιασμένα βήματα ούτως ώστε η παρουσία μας να είναι μεγαλύτερη και να δώσει ώθηση σε αυτή τη νέα αγορά εναλλακτικού τουρισμού που διαθέτει η Ήπειρος".

Η εκπρόσωπος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Δήμητρα Τσατσάνη τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο κατάφερε και έκανε μια πολύ δυναμική παρουσία για πρώτη φορά στην Έκθεση Reisen, που εκπροσωπεί το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στη βόρεια Γερμανία", ευχαριστώντας παράλληλα το Υπουργείο Εξωτερικών και το Σύλλογο Ηπειρωτών για την υποστήριξη της προσπάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: