Πρωτιά στην Αμερική για την «χρυσή» Ελεονώρα

 Η Ελεονώρα Αποστολίδη, το ‟χρυσό” κορίτσι της Πρέβεζας και διπλωματούχος πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας», τα τελευταία χρόνια κατακτά τις διακρίσεις και τα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς στην Αμερική, με μια «εκρηκτική» πορεία που μόνο θαυμασμό μπορεί να προκαλέσει στις κριτικές επιτροπές, στον αμερικανικό τύπο και το απαιτητικό ακροατήριο, που ήδη την θεωρούν ως μια από τις ραγδαία ανερχόμενες μουσικούς.

Η μόλις 22 ετών Πρεβεζάνα πιανίστα, που ολοκληρώνει φέτος τις ανώτατες σπουδές πιάνου σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής, απέσπασε το 1ο βραβείο στον Τρίτο Διεθνή Διαγωνισμό Camerata Artists International Competition του New Jersey, στην κατηγορία πιάνου 18 ετών και άνω και διακρίθηκε μεταξύ δεκάδων συμμετεχόντων. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου στο Merkin Concert Hall-Kaufman Music Center της Νέας Υόρκης.
Η Ελεονώρα Αποστολίδη, έχει ήδη βάλει γερά θεμέλια για μια καριέρα διεθνών προδιαγραφών, και σε συνδυασμό με την πρόσφατη σύμπραξή της ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τις επιλεγμένες εμφανίσεις της σε ρεσιτάλ, συναυλίες και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προβάλει την Πρέβεζα και την Ελλάδα διεθνώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: