Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για τη κατάσχεση 102 κιλών κάνναβης

Στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και τη σύλληψη ενός 51χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της ομάδας Κ9, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Η επιχείρηση που εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων, διενεργήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από τα ανωτέρω στελέχη, σε Ι.Χ.Ε. όχημα, τύπου van, με οδηγό τον ανωτέρω.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, μετά από ένδειξη του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ -ΕΛ.ΑΚΤ «ΛΕΣΥ»., διαπιστώθηκε ότι μεταξύ το φορτίου το οποίο αποτελείτο από είδη αξεσουάρ και ρουχισμού, υπήρχε κρυμμένη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συσκευασμένη σε ενενήντα δύο νάιλον συσκευασίες, συνολικού μεικτού βάρους εκατόν ενός κιλών και οκτακοσίων εβδομήντα γραμμαρίων (101,870kgr).
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία ο 51χρονος αλλοδαπός, ενώ κατασχέθηκε η ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: