Ναι μεν αλλά, για τη φύλαξη των συνόρων!

Μετά τον Υπουργό Πάνο Καμμένο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ακολούθησε την πεπατημένη των επί διετία αόριστων, πολυπαιγμένων, πλην όμως ανεφάρμοστων υποσχέσεων για τη φύλαξη των συνόρων και την ενίσχυση του κλίματος ασφάλειας των κατοίκων των ακριτικών χωριών του Νομού μας.

Χθες απαντώντας στο αίτημα του δημάρχου Κόνιτσας Ανδρέα Παπασπύρου, ο οποίος στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της κωμόπολης από τον Τουρκικό ζυγό τον… διαβεβαίωσε ότι τα αιτήματα αντιμετωπίζονται θετικά, αλλά θα υλοποιηθούν στο μέτρο του δυνατού!
 Ο Δήμαρχος του έθεσε επίσης και το αίτημα για δημιουργία στρατιωτικού μουσείου, για το οποίο ο Αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ήταν πιο… αποτελεσματικός:  Είπε  ότι υπάρχει θετική εισήγηση του ΓΕΣ, αλλά πέραν αυτού ουδέν.
Κατά τα άλλα, ο εορτασμός ήταν ιδιαίτερα λαμπρός. Στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου, που είχε κατακλυσθεί από κόσμο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με την στρατιωτική μουσική του Γ’ Σώματος Στρατού που παρουσίασε τραγούδα με θέμα τους αγώνες του Έθνους, ενώ προβλήθηκε ντοκιμαντέρ, με θέμα τους αγώνες 1912-1913. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γ. Καψάλης, ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής, ενώ ακολούθησε στη θέση «’Αγιος Ιωάννης» (που βρίσκεται κοντά στο Στρατόπεδο) επιμνημόσυνη δέηση  και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του λοχαγού Δημητρίου Παπανικολάου καθώς και επιτύμβιας στήλης, με το ιστορικό της παραδόσεως της πόλης στον Μητροπολίτη Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδωνα Βλάχο. Στεφάνια κατέθεσαν ο Αν. Υπουργός, ο Αρχηγός ΓΕΣ Στεφανής Αλκιβιάδης, ο Δήμαρχος Κόνιτσας και εκπρόσωπος της οικογένειας Παπανικολάου, στον οποίο και παραδόθηκε η σημαία των αποκαλυπτηρίων.
Μεταξύ άλλων, τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους και οι βουλευτές Κώστας Τασούλας, Γιάννης Στέφος, ο Διοικητής Στρατιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γιάννης Λώλος, οι Δήμαρχοι Μετσόβου, Πωγωνίου, Σουλίου, Κεντρ. Τζουμέρκων, Πάργας, Φιλιατών, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Ιωαννίνων Γ. Παπαδιώτης, εκπρόσωποι των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, απόστρατοι αξιωματικοί.

Μήνυμα ενότητας
Ο αναπλ. Υπουργός, κατά τον χαιρετισμό του σε επετειακή εκδήλωση έστειλε μήνυμα ετοιμότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για κάθε ενδεχόμενο, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία και στέλνουμε παντού το μήνυμα που πρέπει να ακούσουν καλά. Θέλουμε να ζούμε καλά, ειρηνικά, θέλουμε να ζούμε με αλληλεγγύη, αλλά είμαστε και θα είμαστε πάντα έτοιμοι».
Στον ίδιο τόνο ήταν και οι δηλώσεις του αμέσως μετά, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την τουρκική προκλητικότητα. «Η δική μας η προσπάθεια είναι να είμαστε πάντα έτοιμοι», είπε και τόνισε ότι «με αυτή την έννοια τα Γενικά Επιτελεία, και με τις ασκήσεις και με την μόρφωση που έχουν, αλλά και με το γεγονός ότι εξελίσσουν και δοκιμάζουν όλα τους τα σενάρια, ενώ δεν ανησυχούν, συγχρόνως προετοιμάζονται…».
Ο αναπλ. Υπουργός επισκέφθηκε και το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων Κόνιτσας, όπου περιηγήθηκε τους χώρους και ενημερώθηκε σχετικά.

Για την Μεταλλουργική
Σε σχετική ερώτηση για την Μεταλλουργική Ηπείρου, ο Δημ. Βίτσας ανέφερε ότι «με βάση τη συμφωνία που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση έχει μπει σε μια διαδικασία εκκαθάρισης εν λειτουργία. Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά, μέσα στον τελευταίο χρόνο είναι παραπάνω από το «ίσα βάρκα ίσα νερά» δηλαδή κοιτάζει να βγάζει και κέρδη. Την ίδια στιγμή έχουμε βάλει τις βάσεις, ό,τι έγινε και πέρσι, δηλαδή ό,τι συμβάσεις είχε πέρσι να τις έχει και για το 2017. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συνεχίσει η ύπαρξή της, να κατοχυρωθούν οι θέσεις εργασίας και να αναπτυχθούν. Η διαδικασία της εκκαθάρισης δεν σημαίνει ούτε μια μέρα κλεισίματος».

.proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: