PORTaRT: Περιοδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας - 21 Ιουνίου - 20 Αυγούστου 2017
Από την Τετάρτη 21 Ιουνίου έως και την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα φιλοξενεί στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας την περιοδική έκθεση PORTaRT με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και ψηφιδωτού, 31 εικαστικών από την Ήπειρο.
Με διαφορετικό ύφος, θεματολογία, τεχνικές και υλικά, κάθε καλλιτέχνης καταθέτει τη δική του πρόταση και σηματοδοτεί μέσα από το έργο του την έναρξη μίας προσωπικής επικοινωνίας τόσο με την τοπική κοινωνία όσο και κάθε έναν Θεσπρωτό ξεχωριστά που θα θελήσει να σταθεί με διερευνητική ματιά απέναντι στην έκθεση.
Την ίδια στιγμή, μέσα από τις αρμονικές αντιθέσεις που χαρακτηρίζουν τα έργα που εκτίθενται, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για έναν ευρύτερο διάλογο που αναπτύσσεται ανάμεσα στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία στην Ήπειρο.
Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας με το Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.
Η εκδήλωση των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου, στις 19.00, στην Αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση και συζήτηση με τους δημιουργούς.
Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: