Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου για τα διόδια

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Την τελευταία δεκαπενταετία η χώρα μας, έχει αναβαθμίσει σημαντικά το οδικό της δίκτυο, όμως το κόστος των διοδίων που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες και οι επισκέπτες, είναι δυσανάλογο των χιλιομετρικών αποστάσεων.

Εκπροσωπώντας τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο, γνωρίζω ότι το θέμα του κόστους των διοδίων αποτελεί μείζον ζήτημα. Οι υφιστάμενοι αλλά και οι νέοι μετωπικοί σταθμοί διοδίων, αυξάνουν σημαντικά το κόστος μετακίνησης των κατοίκων και των επισκεπτών της Ηπείρου, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο, τους μεγάλους οδικούς άξονες, αλλά και την περιοχή μας σε υποβάθμιση.
Για τους δύο μεγάλους οδικούς άξονες της Ηπείρου, την Εγνατία Οδό που ξεκινά από την Ηγουμενίτσα και την Ιόνια Οδό που ξεκινά από τα Ιωάννινα, ζητούμε να εφαρμοστεί άμεσα το αναλογικό σύστημα με μειωμένες τιμές.
Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζουμε κατ’ αρχήν τη δήλωση του Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη για την θέσπιση αναλογικών διοδίων. Ζητούμε όμως να εφαρμοστούν εδώ και τώρα, ειδάλλως συντασσόμαστε με την πρόταση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, για την άμεση μείωση του τιμών των διοδίων σε ένα ευρώ.
Θεωρούμε δε, παράλογο το γεγονός ότι σήμερα κατασκευάζονται μετωπικοί σταθμοί διοδίων, ενώ με την εφαρμογή του αναλογικού συστήματος, θα πρέπει αυτοί να καταργηθούν.
Θέλοντας λοιπόν ξεκάθαρες απαντήσεις αλλά και λύσεις για τους Ηπειρώτες, ως ΠΕΔ Ηπείρου σε συνεργασία και με τις άλλες ΠΕΔ, θα ζητήσουμε το προσεχές διάστημα συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό για το εν λόγω θέμα».

Γραφείο Προέδρου
της ΠΕΔ Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: