Αντίρριο-Αμφιλοχία σε 50 λεπτά

Ολοκληρώθηκε η σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
Στην κυκλοφορία δόθηκε το νότιο τμήμα της Ιόνιας Οδού και έτσι έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου με τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.
Τώρα οι οδηγοί θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή έως τον Ιούλιο που θα παραδοθούν και τα  εναπομείναντα δύο τμήματα, το βόρειο κομμάτι της Ιόνιας Οδού.

Το νέο τμήμα, που ξεκινά από τη γέφυρα και φθάνει μέχρι τη σήραγγα της Κλόκοβας, περιλαμβάνει τον ανισόπεδο κόμβος Αντιρρίου και τη σήραγγα της Μακύνειας, μια σήραγγα διπλού κλάδου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, συνολικού μήκους 500 μέτρων.
Με την παράδοση αυτού του τμήματος οι οδηγοί μπορούν να διανύουν τα πρώτα 102 χιλιόμετρα της Ιόνιας Οδού, από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία, διαδρομή που μειώνεται στα 50 λεπτά, αντί 1 ώρας και 35 λεπτών που απαιτούνταν μέσω της υφιστάμενης Εθνικής Οδού.
Στο μεταξύ, με δεδομένο ότι έχει δοθεί σε κυκλοφορία και το τμήμα της Ιόνιας Οδού, από τις Σελλάδες 'Αρτας έως την Πέρδικα Ιωαννίνων, συνολικού μήκους 53 χιλιομέτρων, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μέσω των λειτουργούντων τμημάτων της Ιόνιας Οδού, θα διαρκεί λίγο περισσότερο από 2 ώρες, αντί σχεδόν 3,5 ωρών που απαιτούνταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: