Αρχίζει σήμερα η υποβολή των μηχανογραφικών

Έως τις 14 Ιουλίου η προθεσμία για τους υποψηφίους των πανελλαδικών
Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. αρχίζουν από την Τετάρτη 21 Ιουνίου και λήγουν την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017.
Πιο αναλυτικά: Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Τετάρτη 21 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό - θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).
- στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να τροποποιούν το Προσωρινό Μ.Δ. ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Από τις 21-6-2017 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρο Μ.Δ. (Προσωρινή Αποθήκευση) και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να κάνουν την τελική Οριστικοποίηση του Μ.Δ, ως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου.

1. Δικαιούχοι υποβολής Μ.Δ. ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ
Δικαίωμα να υποβάλουν φέτος μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έχουν οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2017 των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ. Η δημιουργία του κωδικού ασφαλείας (password) από αυτούς τους υποψηφίους για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου, θα γίνεται στο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση.
Δικαιολογητικά για τον κωδικό ασφαλείας
Οι υποψήφιοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που εξετάστηκαν φέτος, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα/διαβατήριο. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.
Αναίρεση Οριστικοποίησης – εκ νέου Οριστικοποίηση.
Με τις διατάξεις της Φ.253/193309/Α5 Υ.Α.(ΦΕΚ 2647Β΄/2015), ο υποψήφιος (ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος), μέσα στην προθεσμία υποβολής, ακόμα και αν έχει ήδη οριστικοποιήσει το Μ.Δ., μπορεί να προσέλθει στο Λύκειο, στο οποίο απέκτησε το password και να υποβάλει σχετική αίτηση (με πρωτόκολλο του Λυκείου), ζητώντας να αναιρεθεί το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ.
Ο υποψήφιος λοιπόν θα πρέπει να ξαναμπεί στην εφαρμογή εντός των συγκεκριμένων ημερομηνιών, να τροποποιήσει το Μ.Δ. και να το Οριστικοποιήσει εκ νέου (αυτό το τελικό Μ.Δ. θα αποκτήσει αυτόματα νέο αριθμό πρωτοκόλλου), γιατί αλλιώς δεν θα έχει Μ.Δ.

Αγαπητοί υποψήφιοι/ες:
Συμπλήρωσε το Μηχανογραφικό σου με τη βοήθεια του υπευθύνου του ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας, εξειδικευμένου εκπαιδευτικού ο οποίος μπορεί να σε βοηθήσει και να σε στηρίξει στη συμπλήρωση του εντελώς δωρεάν

ΚΕΣΥΠ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Οδός: Ευροίας 1
Κτήριο ΔΔΕ Θεσπρωτίας
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Τηλέφωνο: 2665024843 και 2665029462

Δεν υπάρχουν σχόλια: