Φονική βολή Καναδού ελεύθερου σκοπευτή σε μαχητή του ISIS από απόσταση 3,4 χλμ!

Επί δέκα δευτερόλεπτα «ταξίδεψε» η σφαίρα! Aποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ καταρρίπτοντας το προηγούμενο που κατείχε από το 2009 ο Βρετανός Κρεγκ Χάρισον, όταν σκότωσε έναν μαχητή Ταλιμπάν από απόσταση 2.475 μέτρων

Εστησε το όπλο του (τύπου McMillan TAC-50) στην στέγη ενός πολυώροφου κτιρίου, κοίταξε από την διόπτρα του, είδε τον στόχο του και πάτησε την σκανδάλη. Δέκα δευτερόλεπτα μετά ένας μαχητής του ISIS στο Ιράκ έπεφτε νεκρός. Η είδηση δεν είναι ότι ένας ελεύθερος σκοπευτής των συμμαχικών δυνάμεων εξόντωσε κάποιον μαχητή της Aλ Κάιντα, του ISIS ή κάποιας άλλης οργάνωσης στο Ιράκ αφού αυτό συμβαίνει καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια. Η είδηση είναι ότι ο ελεύθερος σκοπευτής αυτή την φορά βρισκόταν σε απόσταση 3,4 χλμ από τον στόχο του!
Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail, πρόκειται για έναν καναδό ελεύθερο σκοπευτή που εντόπισε και εξόντωσε ένα μαχητή του ISIS που εκείνη την στιγμή πυροβολούσε Ιρακινούς στρατιώτες. Ο Καναδός είναι μέλος της Joint Task Force 2, που εκπαιδεύει σύμφωνα με πληροφορίες κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ, όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης. Οι Καναδικές ειδικές δυνάμεις είναι ονομαστές για τους ελεύθερους σκοπευτές της οι οποίοι θεωρούνται οι καλύτεροι στον κόσμο.
Φυσικά για λόγους ασφαλείας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του ελεύθερου σκοπευτή ούτε η ακριβής τοποθεσία του συμβάντος. Εγινε όμως γνωστό ότι υπάρχει βίντεο που επιβεβαιώνει την βολή το οποίο επίσης παραμένει απόρρητο. «Πρόκειται για απίστευτο επίτευγμα. Είναι ένα παγκόσμιο ρεκόρ που ίσως να μην καταρριφθεί ποτέ» αναφέρουν οι στρατιωτικές πηγές που επιβεβαίωσαν  την πληροφορία. Βέβαια όπως έχει συμβεί σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις είναι μάλλον θέμα χρόνου να διαρρεύσει το όνομα του κομάντο πιθανότατα μάλιστα από τον ίδιο που θα θελήσει να αποκομίσει κάποια οφέλη από αυτό που έκανε είτε με την δημοσίευση κάποιου βιβλίου είτε υπογράφοντας δικαιώματα για κάποια κινηματογραφική ταινία. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε από το 2009 ο Βρετανός Κρεγκ Χάρισον, που σκότωσε έναν μαχητή Ταλιμπάν από απόσταση 2.475 μέτρων με ένα όπλο Lapua Magnum.

Δεν υπάρχουν σχόλια: