Στην ετήσια επαγγελματική έκθεση- φεστιβάλ του Μονάχου συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου

Στην ετήσια καλοκαιρινή επαγγελματική έκθεση- φεστιβάλ του Μονάχου της Γερμανίας (CULINARY SUMMER FESTIVAL 2017), συμμετείχε για πρώτη φορά η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για προώθηση των Ηπειρωτικών προϊόντων σε στοχευμένες αγορές του εξωτερικού.  Στη συγκεκριμένη έκθεση- φεστιβάλ συμμετείχαν αποκλειστικά Ελληνικής και Κυπριακής προέλευσης μικρομεσαίας παραγωγής και δυναμικότητας εταιρείες  ποιοτικών τροφίμων και ποτών από τους κλάδους γαλακτοκομίας, ζαχαροπλαστικής- αρτοποιίας, οίνου, αποσταγμάτων, αλλαντικών, βιολογικών προϊόντων κ.α.

Την έκθεση - φεστιβάλ επισκέφθηκαν εκατοντάδες επισκέπτες Έλληνες και Γερμανοί, με ξεχωριστή παρουσία να είναι αυτή της Ηπειρωτικής παροικίας. Στην αποστολή της Περιφέρειας συμμετείχαν παραγωγοί από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα προβολής και πώλησης των προϊόντων τους και επαφής με εκπροσώπους επιχειρήσεων του λιανικού και χονδρικού εμπορίου.
Ο επικεφαλής της αποστολής, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, σε συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους εταιρειών της αγοράς και διαφόρων συλλόγων τόνισε ότι στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου είναι η προώθηση των ποιοτικών προϊόντων της Ηπείρου στις ευρωπαϊκές αγορές και ειδικότερα στην αγορά της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: