Το κρουαζιερόπλοιο «Thomson Celebration» στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Την Τρίτη 26/07/2016 και ώρα 08:00 π.μ. θα καταπλεύσει, για τρίτη φορά φέτος, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το κρουαζιερόπλοιο «Thomson Celebration» της εταιρείας Thomson, σημαία Μάλτας. Το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι μέχρι τις 18:00 μ.μ..
Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στο πλοίο θα επιβαίνουν 1259 επιβάτες, και το πλήρωμα αυτού απαριθμεί τα 522 άτομα. Προηγούμενος σταθμός του πλοίου το Crotone της Ιταλίας και επόμενος το Kotor του Μαυροβουνίου.

Να τονίσουμε ότι το Thomson Celebration, έχει ήδη ανακοινώσει άλλες τρεις (3) προσεγγίσεις μέχρι το τέλος του έτους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και μιας και αναφερθήκαμε στην προσέλευση τουριστών και κρουαζιερόπλοιου στην πόλη μας, θα ήθελα να επισημάνω δύο σημαντικά (ασήμαντα κατά άλλους) πράγματα). Τον περασμένο μήνα σε αντίστοιχο γεγονός, όπου πλήθος τουριστών εμφανίστηκε στην πόλη μας, να την περπατήσει και να την απολαύσει, αυτό που αντίκρυσε ήταν πεζοδρόμια γεμάτα τραπεζοκαθίσματα, μαγαζιά του είχαν στήσει το εμπόρευμά τους στα πεζοδρόμια (μανάβικα, μηχανές, ηλεκτρικά ήδη, ταμπέλες διαφημιστικές, αλουμίνια κοκ) ώσπου κάποια στιγμή ένας ασυνείδητος οδηγός πάρκαρε στο πεζοδρόμιο το αυτοκίνητό του διακόπτοντας την διέλευση των ανθρώπων. Η τροχαία ελάχιστα μέτρα παραπέρα πιθανόν δεν το αντιλήφθηκε. Ελάχιστα μέτρα παραπέρα ένα ζευγάρι τουριστών φωτογραφίζονταν σε μία διάβαση όπου υπήρχαν και στις δύο πλευρές ημισταθμευμένα αυτοκίνητα παρότι και πινακίδα υπήρχε και η διάβαση ήταν ορατότατη. Τέλος, κάτι που έχει να κάνει τόσο με την υγειινή όσο και με τον πολιτισμό μας. Αρκετοί από αυτούς επισκέφθηκαν το μοναδικό αξιόλογο, προς το παρόν ελπίζω, σημείο της πόλης, την παραλία της. Σε ένα από τα μαγαζια το τόσο ιδανικό μέρος και όμορφο, στιγματίστηκε από την κατάσταση που επικρατούσε και συνεχίζει να επικρατεί στις τουαλέτες του. Είναι αδιανόητο, συζητούσα με κάποιους από αυτούς να ανεχτούμε αυτό το πράγμα. Δε γνωρίζω εάν του έγιναν παρατηρήσεις το μόνο που γνωρίζω με βεβαιότητα είναι ότι η κατάστασή του παραμένει απελπιστική. Τι θα τους "πουλήσουμε" λοιπόν αυτήν ή την επόμενη φορά;