Προς επίλυση το ζήτημα της συνέργειας πληρωμάτων ασθενοφόρων Κ.Υ-ΕΚΑΒ στη Θεσπρωτία

Μέχρι σήμερα στη Θεσπρωτία λειτουργούν δύο στόλοι από ασθενοφόρα οι οποίοι εξυπηρετούν τις ανάγκες των ασθενών. Από τη μία είναι τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Θεσπρωτίας, κι από την άλλη τα ασθενοφόρα του Κ.Υ Ηγουμενίτσας και του Κ.Υ Παραμυθιάς.
Τόσο στο Κ.Υ Ηγουμενίτσας όσο και στο Κ.Υ. Παραμυθιάς τα ασθενοφόρα των δύο δομών συστεγάζονται. Τον γενικό συντονισμό των ασθενοφόρων τον έχει το ΕΚΑΒ.

Επειδή οι δύο στόλοι ανήκουν σε διαφορετικές διοικητικές δομές δυστυχώς έως σήμερα οι οδηγοί που υπηρετούν στα Κ.Υ. δεν μπορούν να εργαστούν σε μεικτά πληρώματα με τους διασώστες του ΕΚΑΒ.
Αποτέλεσμα αυτής της δυσαρμονίας είναι οι οδηγοί και των δύο Κ.Υ. να είναι επιφορτισμένοι με τις διακομιδές, τα εξιτήρια και όταν χρειάζεται και με επείγοντα περιστατικά, χωρίς να έχουν πρόσβαση στα καινούργια οχήματα του ΕΚΑΒ και χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν μεικτά πληρώματα με τους διασώστες του ΕΚΑΒ.
Έτσι και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες είναι ελλιπείς, καθώς στα ασθενοφόρα του Κ.Υ. υπάρχει μόνο οδηγός χωρίς διασώστη, και οι οδηγοί από την πλευρά τους δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν μόνοι στο έργο τους.

Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, έπειτα από συνεννόηση με τους εργαζόμενους στα Κ.Υ. και στο ΕΚΑΒ, έθεσε επί τάπητος το ζήτημα και βρίσκεται σε διαβούλευση τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όσο και της 6ης ΥΠΕ και την Διοίκηση του ΕΚΑΒ, για να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα ώστε να επιλυθεί αυτή η στρέβλωση. Όλοι οι συμβαλλόμενοι αναγνωρίζουν την ανάγκη να υπάρξει λύση, και ήδη έχουν υπάρξει προτάσεις και εκφράζεται αισιοδοξία από όλες τις πλευρές ότι σύντομα θα περάσουμε στην υλοποίηση του αιτήματος.
Η προσπάθεια που γίνεται στον πολύπαθο τομέα της Υγείας που λεηλατήθηκε εσκεμμένα τα τελευταία χρόνια, φέρνει ήδη ορατά αποτελέσματα στο νομό μας σε πολλά επίπεδα. Με γνώμονα την συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στη Θεσπρωτία, και ανταποκρινόμενοι στο χρόνιο αίτημα των εργαζομένων στις δομές, εργαζόμαστε για την αποκατάσταση του κράτους πρόνοιας σε δύσκολες συνθήκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: