Η Τουρκία ζητάει να εκδοθούν οι 8 πραξικοπηματίες που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη

ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ
Η Τουρκία ζήτησε να εκδοθούν οι πραξικοπηματίες στρατιώτες που διέφυγαν με ελικόπτερο και προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη.  Εντωμεταξύ η Ελλάδα εξετάζει τα αιτήματα ασύλου των επιβαινόντων και στέλνει πίσω στην Τουρκία το ελικόπτερο. 
Το τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο πήρε άδεια και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη πριν από λίγη ώρα, αλλά οι οκτώ επιβαίνοντες συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με την τουρκική Σαμπάχ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου ζήτησε από την Ελλάδα να εκδώσει τους πραξικοπηματίες στρατιώτες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τo ελικόπτερο που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη είναι ένα Black Hawk της τουρκικής αστυνομίας, στο οποίο επέβαιναν πραξικοπηματίες.
Σε αυτό βρίσκονταν 8 άτομα, με τους επτά να φορούν στολή και τον έναν με πολιτικά. Το ελικόπτερο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, αναφέροντας μηχανικό πρόβλημα και για αυτό του δόθηκε η άδεια να προσεγγίσει το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Μόλις μπήκε στο FIR Αθηνών, «σηκώθηκαν» δύο F16 από τη Λήμνο και το συνόδευσαν και τότε ανέφεραν οι πιλότοι το μηχανικό πρόβλημα.
Στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν 4-5 περιπολικά, που περικύκλωσαν το ελικόπτερο και αμέσως συνελήφθησαν οι επιβαίνοντες, οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Χαρακτηριστικό είναι που τα επτά άτομα που φορούσαν στολή είχαν φροντίσει να αφαιρέσουν όλα τα διακριτικά, προκειμένου να μην φαίνεται ο βαθμός ή η μονάδα τους.
Το ζήτημα έχει προκαλέσει έναν γερό «πονοκέφαλο» στην ελληνική κυβέρνηση, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και ο πρωθυπουργός είναι σε ανοιχτή γραμμή με τα αρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: