«Πρώτη» της ΠΕΔ Ηπείρου σε πλήρη απαρτία!

Ενάμισι χρόνο μετά τις εκλογές για την ανάδειξη διοίκηση στην ΠΕΔ Ηπείρου, το Διοικητικό Συμβούλιο, συνεδρίασε με πλήρη σύνθεση για πρώτη φορά!
Όπως είναι γνωστό οι εκλογές στην ΠΕΔ συνοδεύτηκαν με έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο παρατάξεων, που αφορούσε στην κατανομή μιας έδρας...

Αποτέλεσμα αυτής της αντιπαράθεσης ήταν η πλειοψηφία με τον Γιάννη Λώλο, να συγκροτήσει προεδρείο, από τις συνεδριάσεις όμως απουσίαζαν όλοι οι αυτοδιοικητικοί που είχαν εκλεγεί με την παράταξη του Θωμά Μπέγκα.
Παράλληλα είχαν γίνει οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη για την έδρα που διεκδικούσαν και οι δύο.
Η απόφαση τελικώς εκδόθηκε και σύμφωνα με αυτή η έδρα ανήκει στην παράταξη του Γιάννη Λώλου, η οποία έχει την απόλυτη πλειοψηφία.
Κι αφού η δικαστική διένεξη ολοκληρώθηκε, κάθισαν για πρώτη φορά στα έδρανα της συνεδρίασης και οι εκλεγμένοι με την αντιπολίτευση.
Και οι μεν και οι δε πάντως, έδειξαν έτοιμοι αλλά και αποφασισμένοι να αφήσουν το παρελθόν και να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο συνεργασίας, καθώς τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι και πολλά και κοινά.
Κι αυτό αποδείχθηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας, όπου το βασικό θέμα ήταν το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο αποτελεί και αντικείμενο στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.
Οικονομικά και θεσμικά ζητήματα αποτελούν μείζονα για τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται ούτε με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου.
Αντίθετα ορισμένα γίνονται ακόμη μεγαλύτερα.
Συνάμα τονίστηκε η δυσχερής οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι, οι οποίοι συνεχώς δέχονται περικοπές των τακτικών πόρων, διαπιστώνουν μεγάλες καθυστερήσεις στην απόδοση των χρημάτων και συνάμα, κυρίως οι μικρότεροι, δύσκολα μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των κοινοτικών προγραμμάτων.
Η ΠΕΔ Ηπείρου, θα επεξεργαστεί όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν και όσες αποσταλούν από τους Δήμους ώστε να τις περιλάβει σε υπόμνημα που θα κατατεθεί στην ΚΕΔΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: