Σταμάτησαν δύο φορτηγά γεμάτα κλοπιμαία λίγο πριν περάσουν στην Αλβανία

Τελωνειακοί υπάλληλοι στην πατρίδα τους δήλωσαν τέσσερις Αλβανοί ηλικίας 35 ως 52 χρόνων στους αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, όταν σταμάτησαν για έλεγχο στην εθνική οδό Κόνιτσας– Ιωαννίνων τα δύο φορτηγά και το Ι.Χ. αυτοκίνητο που επέβαιναν.


Προηγουμένως είχαν προσπαθήσει να ξεφύγουν από το μπλόκο αναπτύσσοντας ταχύτητα και αλλάζοντας πορεία! Τελικά, οι Έλληνες αστυνομικοί ακινητοποίησαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις αλλοδαποί ως προπομποί των φορτηγών, ενώ οι δυο συνεργοί τους που οδηγούσαν τα βαριά οχήματα τα εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή.

Στο Ι.Χ. αυτοκίνητο και στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν έξι συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, 830 ευρώ και 20.000 λεκ Αλβανίας, φορητός υπολογιστής, επτά κινητά και διάφορα έγγραφα, ενώ στα φορτηγά υπήρχαν τα δύο μηχανήματα έργων και ένα τρακτέρ που είχαν κλαπεί στις 29 Μαΐου και 25 Ιουνίου από περιοχές της Αττικής και οι Αλβανοί τα μετέφεραν στην πατρίδα τους για να τα πουλήσουν! 

Τα οχήματα και το περιεχόμενό τους κατασχέθηκαν και οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων που τους απήγγειλε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και απείθεια, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν είχαν συνεργούς και να διαπιστωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες μεταφορές κλοπιμαίων στην Αλβανία.





Δεν υπάρχουν σχόλια: