Οι θησαυροί των Ιωαννίνων ταξιδεύουν στη Μόσχα!

Η γιαννιώτικη παραδοσιακή αργυροχρυσοχοΐα και οι θρησκευτικοί θησαυροί της πόλης ταξιδεύουν στη Μόσχα με σκοπό να συστήσουν την πόλη, την ιστορία και τον πολιτισμό στο Ρωσικό κοινό.
Από τις 15 Ιουλίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου στο μεγάλο εκθεσιακό συγκρότημα της περιφέρειας «Νέα Ιερουσαλήμ», στο προάστιο Ιστρα της Μόσχας, θα φιλοξενηθεί η έκθεση για τα Γιάννενα, η οποία θα συνοδευτεί από μία ειδική εκδήλωση παρουσίασης της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού.

Την Έκθεση οργανώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών και η Μητρόπολη Ιωαννίνων, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, τη συνεργασία του ΚΕΠΑΒΙ, τη βοήθεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και την εθελοντική συμμετοχή ιδρυμάτων και ιδιωτών που παραχώρησαν εκθέματα και συλλογές τους.
Τα εκθέματα προέρχονται από τη συλλογή του Δήμου Ιωαννιτών, του ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ. (Κέντρο παραδοσιακής Βιοτεχνίας) , από τοπικά εργαστήρια Ασημουργίας - Χρυσοχοΐας , συλλογές Ιδρυμάτων, ιδιωτικές συλλογές συναφών επιχειρηματιών της πόλης και φυσικά από την Μητρόπολη Ιωαννίνων.
Την Επιμέλεια της Έκθεσης έχει αναλάβει η Δ/νση της Πινακοθήκης και το τμήμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Ιωαννίνων και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Επίσης στη προσπάθεια αυτή έχουν συμβάλλει οικιοθελώς και ένας σημαντικός αριθμός επιστημονικού και τεχνικού εξειδικευμένου προσωπικού της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: