Συμμετοχή αθλητών από τον Δήμο Ηγουμενίτσας στις αθλητικές εκδηλώσεις Adriatic and Ionian Macroregion Youth Games

Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε η Δήμαρχος του Δήμου Ανκόνας της Ιταλίας κ. Valeria Mancinelli, στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, για τη συμμετοχή της αθλητικής αποστολής του Δήμου στις αθλητικές εκδηλώσεις Adriatic and Ionian Macroregion Youth Games, που πραγματοποιήθηκαν εντός του Ιουνίου στην γειτονική χώρα.

Μεταξύ άλλων, η κ. Mancinelli υπογράμμισε τον ενθουσιασμό της και την πίστη της στην προώθηση της διαπολιτισμικότητας, της επαγρύπνησης και της αίσθησης του ανήκειν των νέων σε μια ομάδα, μέσω του αθλητισμού.
Οι αθλητικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ancona της Ιταλίας από 15 έως 18 Ιουνίου 2016 με τη συμμετοχή αθλητών, ηλικίας 15 – 16 ετών, από τις 8 χώρες της Αδριατικής (Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Σερβία και Σλοβενία) οι οποίοι συμμετείχαν στην παραπάνω αθλητική διοργάνωση με τη συμμετοχή και αθλητών από αθλητικούς Συλλόγους Volleyball, Beach Volley, Taekwondo & Tennis.
Πρόκειται για μια διοργάνωση που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των χωρών – μελών του Φόρουμ και αποτελεί εργαλείο προώθησης της κοινωνικής ένταξης, της συνοχής των χωρών και των λαών, της εκπαίδευσης και της αδελφοποίησης των πολιτών τους.
Από την Ελλάδα προσκεκλημένοι ήταν οι Δήμοι Ηγουμενίτσας και Πατρέων. Επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο Δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας.
Στους αγώνες συμμετείχαν:
ο Αθλητικός Σύλλογος Πετοσφαίρισης (Volleyball) «ΕΡΜΗΣ Ηγουμενίτσας», με 14 αθλητές (10 αθλήτριες στο Volleyball, 2 αθλήτριες και 2 αθλητές στο Beach Volley) και 4 προπονητές,
ο Αθλητικός Σύλλογος «Όμιλος Αντισφαίρισης Ν. Θεσπρωτίας ΤΙΤΑΝΗ», με 6 αθλητές και 2 προπονητές,
ο Σύλλογος «TAEKWONDO Ζάγκας, Ηγουμενίτσα», με 7 αθλητές και 2 προπονητές από το Αγρίνιο, καθώς οι αθλητές του Ομίλου στην πόλη της Ηγουμενίτσας δεν πληρούσαν τα ηλικιακά κριτήρια των αγώνων (σύμφωνα με την επίσημη πρόσκληση, επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών από άλλες περιοχές, σε περίπτωση που δεν πληρούν τα κριτήρια (κατηγορίες κιλού αθλήματος, καθώς και ηλικίες).

Οι αθλητές μας σημείωσαν πολλές διακρίσεις στους αγώνες που διεξήχθησαν, αλλά και απέσπασαν τα πιο θετικά σχόλια από τους διοργανωτές αναφορικά με το ήθος και την αξιοπρέπειά τους, τόσο κατά τη συμμετοχή τους στους αγώνες, όσο και κατά την παραμονή τους εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: