Οι εξοργιστικές ... «ποινές» που επιβλήθηκαν σε διεφθαρμένους δημ. υπαλλήλους

Κλέφτες, πλαστογράφοι, οπλοφόροι υπάλληλοι στα μαλακά!
Υπάλληλος απαλλάχτηκε με καταθέσεις 1.500.000. Άλλος πήρε πρόστιμο 3 μηνιάτικα για αδήλωτα 560.000 ευρώ. Εκπαιδευτικός με παράνομο οπλοστάσιο απαλλάχτηκε. Πλαστογράφος διδακτορικού από το 2005 πήρε προσωρινή παύση μηνών. Τα πειθαρχικά συμβούλια οργιάζουν. Η χτεσινή έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το 2015 είναι καταπέλτης.

Η νέα Επιθεωρητής Μαρία Παπασπύρου, που πήρε τη θέση του Λ. Ρακιτζή έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεσή της για ένα κομμάτι μόνο της διαφθοράς σε όλο το δημόσιο. Απ’ όπου δεν φαίνεται τόσο η βρωμιά στο Σώμα όσο η ασυλία και η ατιμωρησία από τα περίφημα πειθαρχικά συμβούλια. Τα οποία στην ουσία καλύπτουν όλη αυτή τη διαφθορά.
Σύμφωνα με λίγα μόνο από όσα αναφέρει η έκθεση:

1. Πειθαρχικό του υπουργείου Εσωτερικών απάλλαξε υπάλληλο, που διωκόταν γιατί δεν μπορούσε να καλύψει καταθέσεις 616.000 ευρώ (!) από λογαριασμό με 1.500.000, που είχε στην τράπεζα!

2. Πειθαρχικό του υπουργείου Οικονομικών επέβαλε πρόστιμο τριών μηνών μισθούς σε υπάλληλο, που δεν δήλωσε έμβασμα 560.000 ευρώ, το οποίο δεν μπορούσε να το δικαιολογήσει!

3. Πειθαρχικό του υπουργείου Οικονομίας επέβαλε πρόστιμο 12 μηνιάτικων σε υπάλληλο ελεγκτή, που έκρυψε με τη γυναίκα του από τις δηλώσεις του 1.500.00 ευρώ!

4. Πειθαρχικό του ίδιου υπουργείου επέβαλε σε άλλο υπάλληλο ελεγκτή πρόστιμο 12 μηνιάτικα γιατί έκρυψε από τις δηλώσεις του 350.000 ευρώ!

5. Πειθαρχικό του υπουργείου Οικονομικών επέβαλε σε εφοριακό προσωρινή παύση 6 μηνών γιατί αποδείχτηκε ότι έκανε εμπόριο κοκαΐνης, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και παράνομα πυροβόλα όπλα!

6. Πειθαρχικό του ίδιου υπουργείου επέβαλε προσωρινή παύση τριών (3) μηνών σε υπάλληλο της Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, που έδωσε πιστοποιητικό για απαλλοτρίωση δασικής έκτασης σε ιδιώτες, οι οποίοι εισέπραξαν 800.000 ευρώ!

7. Πειθαρχικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απάλλαξε εκπαιδευτικό δημοτικού σχολείου, που είχε παράνομα στο σπίτι του Καλάσνικοφ, γεμιστήρες, περίστροφο, καραμπίνα με κομμένη κάνη, βαλίστρα με διόπτρα, με αιτιολογικό ότι «είχε έντονη ενασχόληση με κοινωνικές και αθλητικές δράσεις»!

8. Πειθαρχικό Εκπαίδευσης επέβαλε πρόστιμο 6 μηνιάτικα σε εκπαιδευτικό, που φακέλωνε τα στοιχεία ταυτότητας και το θρήσκευμα των μαθητών του, δίδασκε ότι ο Χίτλερ και οι Ναζί δεν χτυπούσαν άοπλους, ότι δεν υπήρξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης, έφερνε εξωσχολικούς στα μαθήματα ενώ έβριζε και απειλούσε τη διευθύντρια και άλλους καθηγητές!
Αυτό το μπουμπούκι πήρε από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό… προσωρινή παύση 12 μηνών.

9. Πειθαρχικό των ΕΛΤΑ επέβαλε προσωρινή απόλυση 6 μηνών σε Διαχειρίστρια Κεντρικού Καταστήματος των ΕΛΤΑ γιατί υπεξαίρεσε ποσά από το ταμείο.

10. Πειθαρχικό του υπουργείου Υγείας επέβαλε προσωρινή παύση 12 μηνών σε υπάλληλο Νοσοκομείου, που έλειπε 200 (!) μέρες το 2010 και 2011 με πλαστογραφημένο έγγραφο εξετάσεων από το ίδιο το νοσοκομείο!

11. Δήμαρχος επέβαλε 20ημερη περικοπή αποδοχών σε Προϊσταμένη Τμήματός του, που έσβησε 2.100 ευρώ τα οποία χρώσταγε ο άντρας της ως τέλη αποχέτευσης!

12. Πειθαρχικό Εκπαίδευσης επέβαλε προσωρινή παύση 12 μηνών σε υπάλληλο που με πλαστό διδακτορικό έπαιρνε από το 2005 επίδομα διδακτορικού τίτλου και αύξηση αποδοχών!

13. Πειθαρχικό της Περιφέρειας Αττικής επέβαλε προσωρινή παύση 12 μηνών σε υπάλληλο, που ήταν υπεύθυνη για την είσπραξη εισφορών από δημότες για τη συμμετοχή τους σε αθλητικά προγράμματα και τους πήρε συνολικά 356.000 ευρώ χωρίς να τα καταθέσει ποτές τα ταμεία του Δήμου της.

14. Πειθαρχικό του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επέβαλε, πρόστιμο τρία (3) μηνιάτικα σε Προϊστάμενο του Τμήματος εσόδων, που από το 2005 έκανε εικονική ασφάλιση συγγενών του και τρίτων, που θεμελίωναν δικαίωμα ασφάλισης και σύνταξης από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ. Παράλληλα, υπέγραφε αρχειοθέτηση οικοδομικών πινακίδων χωρίς να ελέγχει αν γίνονται  οικοδομικά έργα, πώς και πού!

Ο κατάλογος με τα χαϊδολογήματα των κάθε λογής πειθαρχικών συμβουλίων προς τους υπαλλήλους δεν έχει τέλος σ αυτήν και σε όλες τις εκθέσεις των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.
Και δεν αφορά μόνο σε αποφάσεις πειθαρχικών, που στην ουσία καλύπτουν τη διαφθορά, αλλά και σε εκατοντάδες αντίστοιχες αποφάσεις δημάρχων, περιφερειών, προϊσταμένων υπηρεσιών και άλλων αξιωματούχων.
Και μαρτυράει τη διαπλοκή και την αλληλεγγύη που δένει την υπαλληλία σε όποια πλευρά κι αν βρίσκεται. Τελικώς, τη νομιμοποίηση της παρανομίας και την ασυδοσία που δέρνει τις υπηρεσίες χάρη στην ανοχή που δείχνει το μόνιμο υποζύγιο: Ο λαός που πληρώνει.

Και το ερώτημα, έως και απαίτηση είναι: Τα πειθαρχικά συμβούλια που μ αυτές τις αποφάσεις χαϊδεύουν, καλύπτουν και διαιωνίζουν τη διαφθορά και επιβαρύνουν την τσέπη του λαού δεν ελέγχονται δικαστικά; Δεν λογοδοτούν για τις αποφάσεις τους; Γιατί δεν υπόκεινται σε κυρώσεις όταν οι αποφάσεις τους καλύπτουν επί της ουσίας εξόφθαλμα εγκλήματα;
Τα ΜΜΕ περιορίζονται να περιγράφουν τα εγκλήματα υπαλλήλων, που είναι πιασιάρικα. Και παραγνωρίζουν ότι το μεγάλο έγκλημα το κάνουν αυτοί που με την ουσιαστική ατιμωρησία προωθούν το έγκλημα. Ας μπει φραγμός σ αυτή τη νοοτροπία μαφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: