«Η συμβολή του Ε.Μ.Π. στην αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας - ένας χρόνος μετά»

Εκδήλωση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος
Με την έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων της Προκαταρκτικής Μελέτης για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας, την οποία εκπόνησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ολοκληρώνεται μια σημαντική φάση για την αποκατάσταση του μνημείου. Επί της ουσίας, ολοκληρώνονται τα αναγκαία προκαταρκτικά βήματα (προκαταρκτικές μελέτες, εγκρίσεις, αποφάσεις), ώστε να ξεκινήσει η κατασκευαστική φάση.
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:
«Η συμβολή του Ε.Μ.Π. στην αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας - ένας χρόνος μετά»
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα νεώτερα αποτελέσματα των ερευνών και μελετών του Ε.Μ.Π. και θα περιγραφούν τα επόμενα στάδια του έργου.
Το έργο της αναστήλωσης του Γεφυριού είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο τεχνικό έργο, εξ ορισμού καινοτόμο, μιας και δεν έχει πραγματοποιηθεί ξανά πλήρης ανακατασκευή πέτρινου γεφυριού στην Ελλάδα, ενώ αποτελεί μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις παγκοσμίως. Η διεπιστημονική ομάδα του Ε.Μ.Π. θα παρουσιάσει τις τεχνικές λύσεις που ανέπτυξε στα κρίσιμα ερωτήματα που προκύπτουν και θα περιγράψει τα αναγκαία βήματα για την ολοκλήρωση του έργου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Αθήνα) στις 14/07/2016 και ώρα 7 μμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: