H κατάργηση του ΙΚΑ Παραμυθιάς εκτάκτως σε δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη

Το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Σουλίου δέχεται μια άγρια επίθεση από την Κεντρική Κρατική Εξουσία με το κλείσιμο και τη συγχώνευση σημαντικών δημόσιων υπηρεσιών ξεκινώντας από το Εσπερινό Γυμνάσιο Παραμυθιάς, τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία και συνεχίζεται, όπως φαίνεται με το κλείσιμο του Παραρτήματος ΙΚΑ Παραμυθιάς.
Ο εξορθολογισμός των δημόσιων υπηρεσιών στα πλαίσια της οικονομίας στη σημερινή συγκυρία μπορεί να είναι απαραίτητος, όχι όμως ισοπεδωτικός επί δικαίων και αδίκων χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το ανάγλυφο της περιοχής, η γεωγραφική θέση, η απόσταση, το οδικό δίκτυο, η τακτική συγκοινωνία, με συνέπεια την αφάνταστη ταλαιπωρία των δημοτών, την οικονομική επιβάρυνση, το χάσιμο πολύτιμου χρόνου από την εργασία τους, την ερήμωση της πόλης και της υπαίθρου γενικότερα.

Ο Δήμος Σουλίου διαμαρτύρεται έντονα για το κλείσιμο αυτών των απαραίτητων για τους δημότες υπηρεσιών. Φαίνεται ότι η διεκδίκηση των αυτονόητων με έγγραφα και παραστάσεις στα υπουργεία δεν αρκούν.
Γι' αυτό την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί ΤΑΚΤΙΚΟ Δημοτικό Συμβούλιο στις 18:00μμ, με μοναδικό θέμα τη «Συζήτηση - Ψήφισμα και λήψη απόφασης για δυναμικές κινητοποιήσεις, με αφορμή τη συνέχιση κατάργησης Δημοσίων Υπηρεσιών που εδρεύουν στο Δήμο μας, με την κατάργηση του Ι.Κ.Α» έτσι ώστε να μπορέσουν να ενημερωθούν οι δημότες και φορείς και το ΔΣ να αποφασίσει δυναμικές μορφές κινητοποίησης μέχρι οι υπεύθυνοι εγκέφαλοι να αναλάβουν πραγματικά τις ευθύνες τους και να μην αποφασίζουν και διατάσουν κατά το δοκούν.

Η Δήμαρχος Σουλίου
και το Δημοτικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: