Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1. Συζήτησε και ενέκρινε τον Απολογισμό για τις Εκθέσεις στις οποίες συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου κατά το έτος 2011.
2. Ενέκρινε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην Τουριστική Έκθεση Vacantiebeurs στην Ουτρέχτη κατά το χρονικό διάστημα 15-15/1/2012.


3. Ενέκρινε την τροποποίηση Συμφωνητικού ανάθεσης εκπόνησης μελέτης, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, ως προς την ημερομηνία λήξης του, για το έργο: «Κατάρτιση υποβολής φακέλου πρότασης για το ορεινό ενεργειακό χωριό» προκειμένου να καταστεί ώριμη η υποβολή πρότασης στα πλαίσια του Προγράμματος που θα προκηρυχθεί από το ΥΠΕΚΑ.
4. Ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου- Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και ΓΟΕΒ Λεκάνης Ιωαννίνων καθώς και τους όρους αυτής, για το έργο «Αντικατάσταση αντλιών αντιπλημμυρικού αντλιοστασίου Κατσικάς και κατασκευή μικρού αντιπλημμυρικού αντλιοστασίου στο γήπεδο Ανατολής» και όρισε μέλος της Δ.Τ.Ε. της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
5. Ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου- Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Υπουργείου Πολιτισμού για το έργο «Δοκιμαστικές τομές και μελέτη συντήρησης τοιχογραφικού διακόσμου Αγίου Δημητρίου Κυψέλης» και όρισε ένα μέλος της Δ.Τ.Ε. της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου
6. Ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου και του Υπουργείου Πολιτισμού για το έργο «Εργασίες καθαρισμού, απομάκρυνσης βλάστησης- μικροστερεώσεις σε επισφαλείς περιοχές και ανάδειξης στο κάστρο Πάργας» και όρισε ένα μέλος της Δ.Τ.Ε. της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
7. Αποφάσισε τη λύση τεσσάρων προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Αποκεντρωμένης Διοιίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας και του Δήμου Ζίτσας, που αφορούσαν έργα ύδρευσης.
8. Γνωμοδότησε θετικά για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργία του έργο: «Αιολικό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 4,8 KW, που βρίσκεται στη θέση «ΘΑΝΑΣΑΚΗ-ΣΤΑΥΡΩΤΟ» του Δήμου Μετσόβου Π.Ε. Ιωαννίνων ».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία: «ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.».
9. Γνωμοδότησε θετικά για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στην ίδρυση και λειτουργία τουριστικής εγκατάστασης ξενοδοχείου κλασικού τύπου κατηγορίας πέντε αστέρων (5*) δυναμικότητας 142 κλινών στην παραλίμνια περιοχή «Βοτανικός», Δήμου Ιωαννιτών».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία «ΠΑΡΑΛΙΜΝΕΙΟΣ ΞΤΟΕ Α.Ε.».
10. Ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Ηπείρου με την ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. για το έργο «Λειτουργία δικτύου αυτομάτων σταθμών παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων προστατευόμενης περιοχής υγροτόπων Αμβρακικού, συνολικής δαπάνης 55.350 ευρώ, που θα καλυφθούν εξ ημισείας από τις Π.Ε. Άρτας και Πρέβεζας.
11. Ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του ΚΕΘΕΑ και των δήμων Αρταίων, Πρέβεζας και Ηγουμεντίτσας για την υποβολή πρόσκλησης στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με τίτλο: «Ίδρυση και λειτουργία συμβουλευτικών σταθμών ΚΕΘΕΑ στην Περιφέρεια Ηπείρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: