Θεσπρωτία: Αβέβαιη η μεταφορά των μαθητών από το νέο έτος!

Η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών περνά στους δήμους τη νέα χρονιά και στις 9 Ιανουαρίου, οπότε και θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία μετά την ανάπαυλα των Χριστουγέννων, και θα πρέπει όλα να έχουν διευθετηθεί ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα, ...κάτι που ετούτη την ώρα φαίνεται εξαιρετικά αμφίβολο.
Έτσι είναι πολύ πιθανό από τις 9 Ιανουαρίου, οι γονείς (με ότι σημαίνει αυτό) να κληθούν να δώσουν τη λύση!
Μόνο για τα 15 από τα 31 συνολικά δρομολόγια κατατέθηκαν προσφορές και ήδη στον αέρα βρίσκεται η μεταφορά των μαθητών των υπολοίπων 16 δρομολογίων.

Ταυτόχρονα κι ενώ ιδιώτης μειοδότησε με έκπτωση 14% σε 4 (τα λεγόμενα... προσοδοφόρα) από τα 11 δρομολόγια που εξυπηρετούνται με λωφορεία, το ΚΤΕΛ με επιστολή του προς το Δήμο, ενημέρωσε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης για τα υπόλοιπα 7 δρομολόγια, στα οποία είχε προσφέρει μηδενική έκπτωση!

Την ίδια στιγμή οι ιδιοκτήτες ταξί έστειλαν επιστολή και στους 3 Δήμους του Νομού, λέγοντας πως δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε όποια επαναληπτική διαδικασία, είτε επαναπροκήρυξης είτε διαπραγμάτευσης αφού θεωρούν πως το ανώτατο όριο που έχει τεθεί από το υπουργείο είναι ασύμφορο.
Στην συζήτηση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, αποφασίστηκε να γίνει μία τελευταία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης με διαπραγμάτευση με τον ιδιώτη και το ΚΤΕΛ, ή ακόμα και να διενεργηθεί νέος ενιαίος διαγωνισμός για όλα τα δρομολόγια.
Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Κάτσινος ενημέρωσε πως το θέμα έχει απασχολήσει και την ΚΕΔ και πως στις πρόσφατες συναντήσεις του με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα, πρότεινε την παράταση του ισχύοντος καθεστώτος μέχρι το λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, παράταση όμως που από το Υπουργείο Παιδείας αποκλείστηκε.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως θα γίνει προσπάθεια διαπραγμάτευσης με το ΚΤΕΛ και τον ιδιώτη, δηλώνοντας όμως παράλληλα απαισιόδοξος για την θετική έκβασή της.
Ως λύση ανάγκης πρότεινε η μεταφορά των μαθητών να γίνεται από τους γονείς αλλά και με τα λεωφορεία που διαθέτει ο Δήμος Ηγουμενίτσας!
Στους Φιλιάτες
Η ίδια εικόνα υπάρχει και στο Δήμο Φιλιατών με το ΚΤΕΛ να έχει αναλάβει 3 μόλις από τα 31 δρομολόγια που προκηρύχθηκαν. Με αυτά αναμένεται να εξυπηρετηθούν μόνον 122 από τους 284 συνολικά μαθητές του Δήμου.
Ο Δήμος, όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος κ. Μηνάς Παππάς, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες διαβούλευσης τόσο με το ΚΤΕΛ, όσο και με τους ιδιοκτήτες ταξί, χωρίς όμως και εκεί να υπάρχει αισιοδοξία για το αποτέλεσμά της.
Στην Παραμυθιά
Μόνο για 3 από τα 12 λεωφορειακά δρομολόγια υπήρξε προσφορά στο Δήμο Παραμυθιάς, ενώ δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για τα 60 δρομολόγια που επρόκειτο να εξυπηρετηθούν με ταξί! Από το σύνολο λοιπόν των 60 μαθητών εξασφαλίζεται η μεταφορά μόνον των 80, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου κ. Πανταζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: