Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Μουσικού Σχολείου Άρτας

Κυριακή 18 Δεκέμβρη του 2011 και ώρα 8 το βράδυ, μια βδομάδα σχεδόν πριν από τα διασημότερα γενέθλια στην υφήλιο, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας σας ταξιδεύουν σ’ ένα μελωδικό σεργιάνι με Χριστουγεννιάτικα ακούσματα.
Εμείς δεν έχουμε λαμπιόνια ή δεντράκια στολισμένα. Έχουμε μόνο στίχους και μελωδίες. Στίχους που εκπορεύονται απ’ την καρδιά των ποιητών μας του 20ου και του 21ου αιώνα και διαγράφουν τη δικιά τους τροχιά, φωτίζοντας τον ουρανό της πόλης μας, για να έρθουν τελικά να φωλιάσουν στη μοναδική φάτνη που τους προσφέρει θαλπωρή, στην καρδιά του ακροατή.

Μελωδίες από την υμνολογία των Αγίων ημερών με την ιλιγγιώδη ποίηση και το κατανυκτικό μέλος των τροπαρίων, μελωδίες από τη λαϊκή μας παράδοση που τραγουδά τη Σάρκωση στα κάλαντα με το στόμα των παιδιών, μελωδίες που δημιούργησαν πολιτισμό γιορτής με επίγνωση, δίχως φαντασιώσεις, ηθικισμούς και λυρικές εξάρσεις, μελωδίες κλασικές, διάσημες, γνωστές σε όλους και μελωδίες καρδιάς για όσα μας τέρπουν ή μας θλίβουν αυτή την άγια μέρα και νύχτα, για τις χαρές και για τα βάσανα αυτής της χώρας, αυτής της Γης.

Η Διευθύντρια
Ανθούλα Ζιώρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: