Ανανέωση συμβάσεων για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

«Ανάσα» πήραν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά την ανανέωση των συμβάσεων τους μέχρι το τέλος Ιουνίου 2012.
οι εργαζόμενοι τις τελευταίες εβδομάδες είχαν προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς οι συμβάσεις τους έληγαν στις 31 Δεκεμβρίου 2011.
Μετά από αρκετές εβδομάδες αγωνίας, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών οι συμβάσεις ανανεώνονται και λαμβάνονται πρωτοβουλίες για την οριστική επίλυση του ζητήματος. Μάλιστα, ο σχετικός σχεδιασμός προβλέπει ένα βραχυπρόθεσμο μεταβατικό στάδιο, που θα εξασφαλίζει ότι οι ομάδες του πληθυσμού που εξυπηρετούνταν έως τώρα θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες κατ’οίκον φροντίδας μέχρι να εφαρμοστεί ένα βιώσιμο σύστημα που θα επεκτείνει τις υπηρεσίες και σε συμπολίτες που αποκλείονταν αυτή τη στιγμή από το πρόγραμμα.



Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Ηπείρου Αντωνία Γεωργάκη, η εξέλιξη αυτή ανακουφίζει τους εργαζόμενους, έστω και προσωρινά. Πρόκειται για μια «ανάσα», ειδικά αυτές τις γιορτινές ημέρες, όμως δεν αποτελεί μόνιμη λύση για το μέλλον του προγράμματος και των εργαζομένων, συμπλήρωσε.
Ήδη ξεκίνησε η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, που για περίπου επτά μήνες ήταν απλήρωτοι. Η συνέχιση του προγράμματος εξασφαλίστηκε από εθνικούς πόρους, γεγονός που επιτείνει τις πιέσεις των εργαζομένων για την διασφάλιση του προγράμματος για μεγαλύτερο διάστημα.
Σύμφωνα με την κα Γεωργάκη, πάγιο αίτημα των εργαζομένων είναι η διαμόρφωση μόνιμων δομών, προς όφελος των δικαιούχων, αλλά και των εργαζομένων. Είναι σημαντικό πως μέσα από αυτή τη διαδικασία γίνονται προσπάθειες για την αναζήτηση μόνιμων λύσεων, υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: