Οι ρώσοι αναζητούν νέους προορισμούς μακριά από τον μαζικό τουρισμό

…και κοντά στην παράδοση και την αυθεντικότητα της Ελλάδας!
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των ρώσων τουριστικών πρακτόρων για καινούργιους ταξιδιωτικούς προορισμούς που ξεφεύγουν από το κλασικό «ήλιος και θάλασσα», το DISCOVER GREECE Business Travel Channel, το ρωσόφωνο και αγγλόφωνο επαγγελματικό και τουριστικό δίκτυο (ιντερνετ και τηλεόραση/www.discovergreece.ru) με την ευγενική χορηγία επιχειρηματιών των Ιωαννίνων, σχεδιάζει την προώθηση της ευρύτερης περιοχής στη ρωσική αγορά.
‘Ετσι οι ρώσοι θα γνωρίσουν με τα πιό σύγχρονα και αποδοτικά μέσα ιντερνετ, social networks και τηλεόραση, το πολύμορφο μωσαϊκό της Ηπείρου που προσφέρεται για την φυση παραλίμνια & ορεινή, την ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική, χιονοδρομικά, εκκλησίες και μοναστήρια, σύγχρονα και ζεστά καταλύματα, παραδοσιακή κουζίνα, τοπικά προιόντα, εξωτικές παραλίες, αργυροχρυσοχοεία και πάνω από όλα την ελληνική φιλοξενία σε όλο της το μεγαλείο.

Όλο το ηπειρώτικο περιβάλλον θα αποτυπωθεί με καταχωρήσεις στο site www.discovergreece.ru, στη ρωσική και αγγλική γλώσσα, αλλά και σε mini τηλεοπτικές εκπομπές και spots (στην ρωσική γλώσσα) με σκοπό να προβληθεί η ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου μέσα από το καθημερινό πρόγραμμα (με πολλαπλές και επαναλαμβανόμενες μεταδόσεις).
Το τηλεοπτικό υλικό που απαρτίζει το πρόγραμμα του DISCOVER GREECE είναι παραγωγές της δημιουργικής του ομάδας η οποία έχει και την ευθύνη της ελληνικής ταξιδιωτικής εκπομπής «Με παρέα την Ελλάδα» η οποία προβάλλεται από 30 περιφερειακά κανάλια (στα Ιωάννινα μεταδίδεται από το ITV).
«Η πρόσβαση από το διεθνές αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, η Εγνατία οδός καθώς και το διεθνές αεροδρόμιο της Κέρκυρας διευκολύνουν την προσπάθειά μας και με την στήριξη των τοπικών φορέων και επιχειρηματιών του τουρισμού ελπίζουμε να προσελκύσουμε σύντομα τους πρώτους ρώσους τουρίστες», δήλωσε ο διευθυντής του δικτύου DISCOVER GREECE κ. Αλέξανδρος Τσίκουρας. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι ομαδική συνεχής και επίμονη για να μπορέσει η Ήπειρος να διεισδύσει στη νέα και διαρκώς αναπτυσσόμενη ρωσική αγορά ώστε να αποκομίσει τα προσδοκόμενα οφέλη.
«Τις δύο χώρες Ελλάδα και Ρωσία, μας συνδέουν διαχρονικά, ισχυροί δεσμοί οι οποίοι βασίζονται σε ιστορικό, πολιτισμικό και θρησκευτικό υπόβαθρο. Οι σχέσεις μεταξύ των κρατών έχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, καθώς έχουν εισέλθει σε μία νέα εποχή, σε τομείς, όπως η ενέργεια, οι επενδύσεις, ο πολιτισμός και ο τουρισμός. Στη Ρωσία δραστηριοποιούνται περί τις 48 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων ενώ οι επενδύσεις ανέρχονται 2,5 δις ευρώ περίπου. Στον τραπεζικό τομέα, οι ελληνικές τράπεζες Piraeus και Eurobank έχουν γραφεία αντιπροσώπων στη Μόσχα. Επίσης η ρωσική τράπεζα KEDR, από το Νοέμβριο του 2007 διατηρεί υποκατάστημα στην Αθήνα.
Στο πεδίο του τουρισμού, η σημαντική αναπτυξιακή δυναμική της ρωσικής οικονομίας και η αύξηση του επιπέδου ζωής των ρωσικών νοικοκυριών, συνηγορεί τα τελευταία χρόνια προς την κατεύθυνση αύξησης του τουριστικού ρεύματος προς Ελλάδα.
Τα δημοσιεύματα που καταγράφονται για το profile των ρώσων τουριστών κατά το ΤΜΙ (Τourism Marketing Intelligence) αναφέρονται στις προτιμήσεις τους όχι μόνο σε group αλλά και σε ατομικές ή οικογενειακές διακοπές που αφορούν νέους προορισμούς, παραδοσιακούς οικισμούς και μικρότερα καταλύματα τα οποία μπορούν να παρέχουν τις ανέσεις και τις προδιαγραφές που επιθυμούν.
Επιπλέον στατιστικά στοιχεία καταγράφουν ότι κάθε ρώσος τουρίστας, φεύγοντας από την χώρα μας αγοράζει ελληνικά προϊόντα με σκοπό να τα φέρει στην πατρίδα του επειδή η παρουσία τους είναι σχεδόν ανύπαρκτη ή ανεπαρκής.
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και οι προτιμήσεις του μέσου Ρώσου επισκέπτη, τον κατατάσσουν μεταξύ των καλύτερων πελατών της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς δαπανώντας ποσά, πολλαπλάσια άλλων Ευρωπαίων και το σημαντικότερον ότι ταξιδεύουν και στις εκτός αιχμής περιόδους», σημείωσε.
Ολοκληρώνοντας ο κ. Τσίκουρας δήλωσε ότι γνωρίζοντας το έντονο ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον και λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ρωσία είναι η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στην Ευρώπη, έχουμε τη δυνατότητα με το εκτεταμένο δίκτυο ρώσων συνεργατών μας, που γνωρίζουν καλά τις ιδιαιτερότητες, συμπεριφορές και νοοτροπία των Ρώσων καταναλωτών, να προωθήσουμε την Ήπειρο σαν ιδανικό προορισμό διακοπών για όλο το χρόνο και τις τοπικές επιχειρήσεις να διεισδύσουν στη ρωσική αγορά και να προσεγγίσουν τον τελικό καταναλωτή.

http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12517:2011-12-15-10-09-31&catid=35:news

Δεν υπάρχουν σχόλια: