Η ΕΗΜ τίμησε την Κυριακή τον ιδρυτή της Κ. Φρόντζο

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η εκδήλωση μνήμης για τον Κωνσταντίνο Φρόντζο, τον Πρόεδρο και Ιδρυτή της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών και του Ιδρύματος Μελετών Ιονίου και Αδριατικού Χώρου.
Μετά την τέλεση του θρησκευτικού Μνημοσύνου στη Μητρόπολη ακολούθησε στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» της Ε.Η.Μ. παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του αειμνήστου Δημάρχου που άνοιξε νέους δρόμους στο πνευματικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης των Ιωαννίνων.


Την εκδήλωση χαιρέτισε ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθηγητής Γεώργιος Καψάλης, ενώ σε πτυχές του έργου του Κ. Φρόντζου αναφέρθηκαν ο πρόεδρος της Ε.Η.Μ. και του ΙΜΙΑΧ Κωνσταντίνος Βλάχος, ο πρώην πρόεδρος της Ε.Η.Μ. Θεόδωρος Γεωργιάδης, ο γραμματέας της Εταιρείας αναπλ. Καθηγητής Κων/νος Πέτσιος, η κ. Καίτη Στεφοπούλου και ο κ. Γιάννης Πάσχος.Η εκδήλωση έκλεισε, μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, με προβολή διαφανειών από τη ζωή και τη δράση του αειμνήστου Προέδρου.
Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Η.Μ. και το ΙΜΙΑΧ έχουν προκηρύξει «εις μνήμην Κωνσταντίνου Φρόντζου» διαγωνισμό εκπόνησης πρωτότυπης επιστημονικής εργασίας, που θα βραβευθεί με χρηματικό βραβείο και θα δημοσιευθεί με δαπάνη των δύο Ιδρυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: