Η Περιφέρεια καλεί δήμους και φορείς να καταθέσουν προτάσεις για το ΕΣΠΑ

Μέχρι 11 Φεβρουαρίου η προθεσμία
Υλοποιώντας την πρόσφατη πρόσκληση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου καλώντας δήμους και φορείς να καταθέσουν προτάσεις για έργα που μπορούν να ενταχθούν.

Yποβολή προτάσεων
Στο πλαίσιο αυτό με χθεσινό της έγγραφο η αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη - Σταύρου, Υπεύθυνη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας, απευθύνεται προς όλους τους φορείς της Ηπείρου, (Δήμους, Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ Ηπείρου, Νοσοκομεία, Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης, Φορείς Διαχείρισης, Επιμελητήρια, Ενώσεις Συνεταιρισμών κ.α.), τους οποίους και ενημερώνει για τις αποφάσεις του Υπουργείου και παράλληλα ζητά, την υποβολή ολοκληρωμένων και τεκμηριωμένων προτάσεων, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα προώθησής τους στο Ε.Σ.Π.Α.
Για τη διευκόλυνση των φορέων επισυνάπτεται τυποποιημένος πίνακας, με χρονικό περιθώριο συμπλήρωσης και αποστολής του την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011.

Η κ. Καλογιάννη - Σταύρου, αναφερόμενη στην διαδικασία αναθεώρησης, τόνισε ότι οι φορείς θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα στενά χρονικά πλαίσια που θέτει το Υπουργείο και να προχωρήσουν άμεσα σε ιεράρχηση των στόχων τους, λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα ωρίμανσης και συμβατότητας των έργων με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. «Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και εγώ είμαι στη διάθεση όλων για παροχή κάθε στοιχείου και πληροφορίας που θα βοηθήσει στη διαδικασία», υπογράμμισε η αντιπεριφερειάρχης, η οποία πρόσθεσε ότι μετά την κατάθεση των προτάσεων θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη για τη συζήτησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: