Νεκρός 23χρονος σκιέρ στο χιονοδρομικό κέντρο Μετσόβου

Στα είκοσι τρία του χρόνια, το νήμα της ζωής του κόπηκε. Η Άρτα θρηνεί για το παλικάρι που χάθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο του Μετσόβου. Στο Μέτσοβο το κλίμα είναι βαρύ, καθώς κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι την πρώτη μέρα λειτουργίας του χιονοδρομικού, για την φετινή σεζόν, θα την σημάδευε ένα τόσο δραματικό γεγονός.
Ο 23χρονος είχε ξεκινήσει με φίλους του από την Άρτα για την Κυριακάτικη εκδρομή. Κατεβαίνοντας την μεγάλη πίστα, στο χιονοδρομικό, έφυγε από την πορεία του και με μεγάλη ταχύτητα χτύπησε σε δέντρο.
Ο θάνατός του ήταν σχεδόν ακαριαίος, καθώς πέραν των άλλων έφερε σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι.
Το δυστύχημα αυτό, αναδεικνύει το σοβαρό ζήτημα της τήρησης των κανόνων λειτουργίας του χιονοδρομικού.

Οι μέρες που δούλεψε τα τελευταία δύο χρόνια, το χιονοδρομικό στο Μέτσοβο ήταν ελάχιστες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, κανένας από τους εμπλεκόμενους να μην φροντίσει, στο βαθμό τουλάχιστον που θα΄ πρεπε για την λήψη μέτρων ή αυτών των μέτρων που κάνουν έναν τέτοιο χώρο ασφαλή.
Το χιόνι ήταν μαλακό. Δεν είχε πατηθεί. Η μεγάλη πίστα σε ορισμένα σημεία ήταν μαύρη, δηλαδή ακάλυπτη... Αυτές είναι ορισμένες από τις επισημάνσεις που γίνονται κατόπιν του δυστυχήματος.
Μόνο που δεν αρκούν οι διαπιστώσεις. Χρειάζεται η λήψη μέτρων για την σωστή λειτουργία του χιονοδρομικού και η αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφάλειας.

http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/7544-2011-01-30-22-03-30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: