Ήπειρος Τόπος Να Ζεις»: Πρωτοβουλία για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας!

Η παράταξη «Ήπειρος Τόπος Να Ζεις» παρακολουθεί με έκδηλη ανησυχία την κατάσταση που επικρατεί γύρω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με τη συνεχιζόμενη ροή μεταναστών, οι οποίοι συνωστίζονται εκεί με πρόθεση την επιβίβαση στα πλοία που κατευθύνονται προς την Ιταλία.
Το γνωστό από το παρελθόν φαινόμενο αυτό, κατά το τελευταίο διάστημα, διογκώνεται επικίνδυνα, καθώς παρουσιάζουν έξαρση οι συγκρούσεις μεταξύ ομάδων μεταναστών, ενώ εξίσου ανησυχητικά είναι και τα μεμονωμένα μέχρι στιγμής κρούσματα επιθέσεων εναντίον τους.

Όλα αυτά εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας μεταξύ τόσο των κατοίκων και επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής, όσο και των διερχομένων πεζών ή εποχούμενων, ενώ επιπρόσθετα ζητήματα ανακύπτουν και από την ανάγκη να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση μεγάλο μέρος των υποστελεχωμένων αστυνομικών και λιμενικών υπηρεσιών της Θεσπρωτίας.
Η διαιώνιση της υφιστάμενης κατάστασης δεν γίνεται και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, καθώς ενέχει σοβαρούς κινδύνους τόσο για τους ίδιους τους μετανάστες που διαβιούν υπό συνθήκες που προσβάλουν στοιχειώδεις αξίες του ανθρώπινου πολιτισμού, όσο και για την οικονομική ζωή, αλλά και την κοινωνική συνοχή της ευρύτερης περιοχής.
Χωρίς να παραγνωρίζουμε την πολυπλοκότητα του πολύ σοβαρού αυτού κοινωνικού προβλήματος, όπως και τις ευρύτερες ευρωπαϊκές και διεθνείς διαστάσεις του, η παράταξη «Ήπειρος, Τόπος Να Ζεις» καλεί όλες τις αρμόδιες αρχές -κεντρικές και τοπικές- να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.
Δική μας διακηρυγμένη θέση είναι ότι οι αρμόδιες αρχές είναι ανάγκη να ενεργοποιηθούν και σε πνεύμα συνεργασίας να δρομολογήσουν το γρηγορότερο δυνατό όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που να περιορίζουν τις συνέπειες και να εμπεδώνουν το αναγκαίο αίσθημα ασφαλείας στην τοπική κοινωνία της Ηγουμενίτσας.
Στο πλαίσιο αυτό η παράταξη «Ήπειρος, Τόπος Να Ζεις» θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε σε μια από τις προσεχείς συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου να συζητηθεί το ζήτημα με στόχο να τονιστεί η ανάγκη για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: