Αντώνης Μπέζας: Ελπίδα είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς.

Σε παρέμβασή του, ο πρ. Υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, στη Νομαρχιακή συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας που έγινε χθες στην Ηγουμενίτσα, μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
«Το ΠΑΣΟΚ αφού επί 5,5 χρόνια υπονόμευσε, με τη βοήθεια ΜΜΕ και συνδικαλιστικών συντεχνιών, κάθε προσπάθεια των κυβερνήσεων Καραμανλή για εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας και της δημόσια διοίκησης, ξεγέλασε κυριολεκτικά στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές τους πολίτες με την ακατάσχετη υποσχεσιολογία του.
Σε όσους – και σ’ αυτή την αίθουσα- ισχυρίζονται, ότι δεν είναι μόνο οι υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στην ήττα, αλλά και τα λάθη της Νέας Δημοκρατίας, θα τους απαντήσω ευθέως. Ναι, η Νέα Δημοκρατία έκανε και λάθη, όπως κάνει ο οποιοσδήποτε βρίσκεται σε δράση. Έκανε όμως και πολλά σωστά. Και το κυριότερο, η Νέα Δημοκρατία δεν έπεσε μόνο από τα λάθη της και τις υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ.
Εμείς ήμασταν η κυβέρνηση που είπε όχι στο Βουκουρέστι, που υπέγραψε τις συμφωνίες για τους αγωγούς, που «άνοιξε» την εξωτερική πολιτική της χώρας στις αγορές της Κίνας και της Ρωσίας. Πληρώσαμε γι’ αυτές μας τις επιλογές, είμαστε όμως υπερήφανοι για τις αποφάσεις μας, όπως είμαστε περήφανοι και για το έργο που κάναμε τόσο στη Θεσπρωτία , όσο και στην Ελλάδα γενικότερα.
Όσον αφορά τα λάθη μας, κάναμε την αυτοκριτική μας. Αλλάξαμε ηγεσία μέσα από μια πρωτόγνωρη διαδικασία συμμετοχής, εκλέξαμε νέες οργανώσεις σε νομαρχιακό επίπεδο, διοργανώσαμε συνέδριο και οικοδομούμε, μέρα με τη μέρα, ένα νέο πολιτικό και προγραμματικό λόγο.
Τελείωσε επομένως η περίοδος της αυτοκριτικής και της εσωστρέφειας!! Τώρα δεν είναι η ώρα να μιλάμε για λάθη. Είναι η ώρα να μιλάμε για τα θετικά. Είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά για την Ελλάδα της ελπίδας. Είναι η ώρα για να αποκαταστήσουμε την αυτοπεποίθηση της παράταξης και να εδραιώσουμε ένα νέο πατριωτισμό ».

«Στην πολιτική υπάρχουν δύο δρόμοι, που καθορίζουν τα όρια μεταξύ του λαϊκισμού και της ευθύνης αλλά και μεταξύ του νέου και του παλιού.
Ο ένας δρόμος, είναι να μετράει κανείς τον εαυτό του με βάση τους προηγούμενους ή τους άλλους γύρω του και να ικανοποιείται όταν αισθάνεται ότι είναι καλύτερος απ’ αυτούς. Είναι ο δρόμος του λαϊκισμού και του παλιού στην πολιτική. Ο άλλος, ο πιο δύσκολος δρόμος, είναι να μετράει κανείς τον εαυτό του με βάση τα προβλήματα και να προσπαθεί να δίνει λύσεις, όταν είναι κυβέρνηση ή να προτείνει λύσεις, όταν είναι αντιπολίτευση, για λογαριασμό των ανθρώπων που τον εμπιστεύθηκαν. Είναι ο δρόμος της ευθύνης και του νέου στην πολιτική, γιατί το να αντιλαμβάνεσαι τα πραγματικά προβλήματα, σημαίνει ότι είσαι δίπλα στην κοινωνία. Αυτό το δρόμο, θα πρέπει να ακολουθήσουμε και ως τοπική οργάνωση!
Η Θεσπρωτία σήμερα, λόγω της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής και της αδυναμίας πολιτικής εκπροσώπησης, βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρότατα προβλήματα, όπως η λαθρομετανάστευση, το φυσικό αέριο, η διαχείριση των απορριμμάτων, η εγκατάλειψη του αγροτικού τομέα, το χτύπημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ακύρωση σημαντικών έργων υποδομής, το κλείσιμο υπηρεσιών και η κατεδάφιση κατακτήσεων ετών.
Απέναντι στα προβλήματα αυτά δεν αρκούν, ούτε οι γενικόλογες αναφορές, ούτε οι καλοπροαίρετες επισκέψεις. Χρειάζεται να υπάρχουν ταυτόχρονα συγκροτημένες θέσεις, επαρκώς επεξεργασμένες, στα πλαίσια βέβαια των πολιτικών που χαράσσει το κόμμα σε κεντρικό επίπεδο.
Για το λόγο αυτό όργανα όπως η διευρυμένη ΝΟΔΕ, δεν πρέπει να αναλώνονται σε οργανωτικά ζητήματα αλλά να συνεδριάζουν με συγκεκριμένα θέματα ημερήσιας διάταξης, για να διαμορφώνεται η θέση του κόμματος σε τοπικό επίπεδο και να διαχέεται στη συνέχεια στην κοινωνία ».

«Απέναντι σε μια κυβέρνηση, που συκοφαντεί συστηματικά, όχι μόνο τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και την ίδια τη χώρα στο εξωτερικό, προκειμένου να καλύψει τη δική της ανεπάρκεια και να εξυπηρετήσει τις δικές της σκοπιμότητες.
Απέναντι σε μια κυβέρνηση, που υπονόμευσε τη δανειοληπτική ικανότητα της χώρας μετατρέποντας την κρίση ελλείμματος σε κρίση δανεισμού και που έσυρε τη χώρα, χωρίς καμιά διαπραγμάτευση, στο Μνημόνιο και το ΔΝΤ.
Απέναντι σε μια κυβέρνηση, που από τις προεκλογικές υποσχέσεις μας οδήγησε στην πιο στυγνή λιτότητα που γνώρισε ποτέ ο τόπος και στο πετσόκομμα των συντάξεων των 600 ευρώ.
Απέναντι στο σκοτάδι, υπάρχει η ελπίδα. Η ελπίδα είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς. Και η Νέα Δημοκρατία είναι μία. Δεν υπάρχουν ούτε πολυκατοικίες, ούτε διαμερίσματα, ούτε υπόγεια και γκαρσονιέρες.
Όπως ένα τεχνητό κύμα έφερε πριν από 1,5 χρόνο τη Νέα Δημοκρατία από την επιφάνεια στο βυθό, έτσι, πολύ σύντομα, ένα νέο κύμα, πραγματικό, βγαλμένο μέσα από την κοινωνία , που φουντώνει μέρα με τη μέρα, θα ξαναφέρει τη Νέα Δημοκρατία στην επιφάνεια . Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει ».


Δεν υπάρχουν σχόλια: