Άκαρπες οι έρευνες για τους 22 μετανάστες

ΒΙΝΤΕΟ
Ακαρπες είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό 22 Αφγανών λαθρομεταναστών που αγνοούνται μετά τη βύθιση του σκάφους στο οποίο επέβαιναν μαζί με άλλους 241 ομοεθνείς τους, 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Κέρκυρας.
Οι λαθρομετανάστες που διεσώθησαν, έφθασαν με το φορτηγό πλοίο "Momentum scan", σημαίας Ολλανδίας, συνοδεία πλωτού σκάφους του λιμενικού σώματος στο λιμάνι της Κέρκυρας. Εξ αυτών 15 άνδρες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για την παροχή πρώτων βοηθειών.


Συγκεκριμένα το ολλανδικό φορτηγό πλοίο , κατέπλευσε στο λιμάνι της Κέρκυρας στις 11.40 και μετά την καταμέτρηση των παράνομων μεταναστών από τους λιμενικούς διαπιστώθηκε ότι ο συνολικός τους αριθμός ανήρχετο σε 230 άτομα -214 άνδρες, πέντε γυναίκες και 11 παιδιά- συμπεριλαμβανομένων και δύο διακινητών τουρκικής υπηκοότητας, οι οποίοι αποτελούσαν πλήρωμα του υπό σημαία Τουρκίας σκάφους που βυθίστηκε.
Οι έρευνες συνεχίζονται με τη συμμετοχή δύο ελικοπτέρων SUPER PUMA, τεσσάρων παραπλεόντων πλοίων, ενώ στο σημείο αναμένετο να καταπλεύσει το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λ.Σ.




Διάσωση μεταναστών - Άφιξη σε λιμάνι Κέρκυρας
. -

Δεν υπάρχουν σχόλια: