«Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς»

Συμμετέχοντας στην πανελλαδική εκστρατεία Περιβάλλον και Πολιτισμός 2016 με θέμα «Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας εκπαιδευτική δράση -διάρκειας 60 λεπτών- για σχολικές ομάδες της Γ΄ και Δ΄ Τάξης Δημοτικού. Θεματικός άξονας των φετινών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του εορτασμού είναι η φωτιά, το αρχαίο πύρ. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τη δραματοποιημένη αφήγηση του αρχαίου ελληνικού μύθου «Η φωτιά του Προμηθέα» να προσεγγίσουν τη φωτιά ως διαχρονικό σύμβολο δύναμης, ενέργειας και γνώσης. Αψηφώντας την απαγόρευση, ο Προμηθέας έκλεψε τη φωτιά και όπλισε τον άνθρωπο με δύναμη και γνώση, μετατρέποντάς τον σε δημιουργό της τέχνης, της τεχνικής, της τεχνολογίας και του πολιτισμού.

Θα ακολουθήσει σύντομη περιήγηση σε επιλεγμένες ενότητες της μόνιμης έκθεσης μέσα από τις οποίες δίνεται έμφαση στις χρήσεις της φωτιάς και τις πρακτικές που είναι συνδεδεμένες με την τεχνολογία και την κατεργασία των πρώτων υλών.
Οι εκπαιδευτικές δράσεις θα υλοποιηθούν την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου, την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου και την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016, 9:00-10:00 π.μ.

Για συμμετοχή στις ξεναγήσεις είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα 2665 0 21417, 28539 (Δευτέρα έως Παρασκευή). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της πανελλήνιας εκστρατείας Περιβάλλον και Πολιτισμός 2016 η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας το Σαββατοκύριακο 22~23 Οκτωβρίου θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: