Ξανά σε λειτουργία το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην Άρτα

Καθοριστικές αποδείχθηκαν οι παρεμβάσεις των φορέων της τοπικής κοινωνίας και δη των βουλευτών του Νομού Άρτας προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, όπου κατέδειξαν με επιχειρήματα και την σπουδαιότητα της επαναλειτουργίας του στρατοπέδου, αλλά και τους λόγους για τους οποίους το στρατόπεδο αποτελεί κομβικό σημείο της καθημερινότητας στην Άρτα.

Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Άμυνας η επόμενη ΕΣΣΟ θα περιλαμβάνει και την κατάταξη νεοσυλλέκτων στο ΚΕΝ Άρτας όπου αναμένονται περίπου 200 νεοσύλλεκτοι. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σύμφωνα με τον Βουλευτή Άρτας της Ν.Δ. Γ. Στύλιο στις επόμενες ΕΣΣΟ, αφού η απόφαση για το κλείσιμο του στρατοπέδου πριν από ένα περίπου χρόνο είχε ως αποτέλεσμα τη μετακίνηση μόνιμου προσωπικού σε άλλες μονάδες.
«Σήμερα το προσωπικό που υπάρχει επαρκεί για την εκπαίδευση 200 περίπου νεοσυλλέκτων, όμως σύμφωνα με την συμφωνία που έχει επιτευχθεί ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει και τους 600 νεοσύλλεκτους, στις επόμενες σειρές κατάταξης», τόνισε ο κ. Στύλιος που ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Άμυνας Δημ. Αβραμόπουλο και την στρατιωτική ηγεσία.
Ο κ. Στύλιος χαρακτήρισε ανεπαρκώς ενημερωμένους όσους υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία προεκλογικού χαρακτήρα απόφαση, αφού η κατάταξη θα γίνει στις 27 Μαΐου, μετά το πέρας δηλαδή των τριπλών εκλογών.
Καταλήγοντας τόνισε πως παρότι οι τρεις βουλευτές της Άρτας και οι εκπρόσωποι άλλων φορέων κινήθηκαν συντονισμένα από την αρχή, στην πορεία αποχώρησαν κάποιοι, όπως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα. Γεροβασίλη με τον κ. Στύλιο να επιρρίπτει ευθύνες για προεκλογικές σκοπιμότητες.
«Είναι αλήθεια ότι ξεκινήσαμε όλοι μαζί πριν από 20 περίπου μήνες για να μην προχωρήσει η απόφαση για το κλείσιμο του στρατοπέδου, όμως στην πορεία η κα Γεροβασίλη έπαψε να ασχολείται, περιμένοντας προφανώς τις αρνητικές αποφάσεις για να τις εκμεταλλευτεί πολιτικά. Κάποιοι επένδυσαν στο λουκέτο του στρατοπέδου, όμως η πραγματικότητα τούς διέψευσε», σημείωσε ο κ. Στύλιος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία


Δεν υπάρχουν σχόλια: