Στη Νικόπολη η Διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου συναντήθηκε με την Νικολέτα Βαλάκου, Δ/ντρια Προϊστορικών και Κλασσικών αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και κλιμάκιο επιστημόνων και επισκέφτηκαν την Νικόπολη.
Στη συνάντηση μετείχαν η Προϊσταμένη της ΛΓ' Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Χρ. Μερκούρη και ο Κ. Ζάχος, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για την Αρχαία Νικόπολη.

Συζήτησαν το θέμα των Πολιτιστικών Διαδρομών στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, το θέμα της προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας της Νικόπολης για την ένταξή του στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco αλλά κυρίως το ζήτημα της στελέχωσης και λειτουργίας του Μουσείου.

Το Υπουργείο στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται τόσο για τις «πολιτιστικές διαδρομές» όσο και για την ένταξη της Νικόπολης στην Unesco και προωθούνται σημαντικές εξελίξεις.
Η κ. Βαλάκου ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την βοήθεια που παρείχε και κατέστη δυνατόν να ανοίξει ξανά το Μουσείο της Νικόπολης, ενώ υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να λυθεί το θέμα της φύλαξης του Μουσείου οριστικά.
Ο κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε ότι πυκνώνουν οι επισκέψεις στελεχών Υπουργείων στην περιοχή μας, γεγονός που είναι απόρροια της ενδυνάμωσης της συνεργασίας και της σοβαρής δουλειάς που γίνεται και φέρνει αποτελέσματα. Τόνισε δε, ότι τα αποτελέσματα από τις πρωτοβουλίες που έχει ο ίδιος προωθήσει δεν θα αφορούν μόνο τους λάτρεις των αρχαιολογικών χώρων, αλλά θα επιφέρουν αύξηση του τουρισμού και συνακόλουθα ενίσχυση του εισοδήματος των Ηπειρωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: