Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ενδυναμώνει τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Τιράνων

Πανεπιστήμιο των Τιράνων, με κοινή προσπάθεια για την διδασκαλία αρχαίων ελληνικών στη Σχολή Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου της γείτονος χώρας.
Η Κοσμήτορας κ. Ντίμπρα με κλιμάκιο της Σχολής επισκέφθηκε χθες το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ξεναγήθηκε στην Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και μίλησε με θερμά λόγια για την συνεργασία που έχει με τις Πρυτανικές Αρχές και ιδιαίτερα τον Αντιπρύτανη και Πρόεδρο του Κέντρου Γιώργο Καψάλη.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο κ. Καψάλης τόνισε ότι επιδίωξη του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού είναι να προσελκύσει σπουδαστές από το Πανεπιστήμιο των Τιράνων, είτε για το πρόγραμμα των απόδημων Ηπειρωτών είτε για ελευθέρων σπουδών ενώ στήριξε το αίτημα για την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών, σημειώνοντας πως το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μπορεί να συμβάλλει με το ακαδημαϊκό του προσωπικό.
«Η διοίκηση της σχολής υποστηρίζει ενθέρμως την δημιουργία Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας, όχι Τομέα που λειτουργεί σήμερα, και υπάρχει αίτημα προς το Υπουργείο παιδεία για τη διδασκαλία των αρχαίων Ελληνικών. Η δυνατότητα αυτή δεν υπάρχει από το προσωπικό του Πανεπιστημίου των Τιράνων για αυτό η δική μας συμβολή θα είναι σημαντική», σημείωσε. Μάλιστα το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διέθεσε έναν ικανό αριθμό βιβλίων και εγκυκλοπαιδειών για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του Τομέα Ελληνικής Γλώσσας.
Από την μεριά της η κ. Ντίμπρα εξήρε την συνεργασία την Διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Φεύγοντας παίρνουμε μαζί μας την υπόσχεση για την βοήθεια προς την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών. Υπάρχουν πλέον οι συνθήκες και ο χρόνος για αυτή τη συνεργασία», σημείωσε προσθέτοντας πως οι δύο λαοί έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους.
«Η σύγχρονη ιστορία έχει αποδείξει ότι η Ελλάδα έχει σταθεί στην Αλβανία και τώρα που είναι στην προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει δείξει καλή θέληση ως προς την ένταξη της χώρας. Πιστεύω όμως πιο πολύ στις σχέσεις των Πανεπιστημίων μας γιατί η πολιτική έχει τα δικά της προβλήματα ενώ τα βιβλία και τα Πανεπιστήμια έχουν το δικό τους χώρο στις καρδιές όλων μας», σημείωσε.

Γεωργία Χαλάτση από τον Ανεξάρτητο

Δεν υπάρχουν σχόλια: