Μπραΐμη προς Μπέζα για το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς


Με επιστολή της προς τον Υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη, ζητά την δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά. Η Σταυρούλα Μπραΐμη στην επιστολή της αναφέρεται στα πολλά περιστατικά διακομιδής ασθενών στα Νοσοκομεία Ιωαννίνων και Φιλιατών και σημειώνει το αίσθημα ασφάλειας που θα δημιουργσήσει η λειτουργία ΕΚΑΒ στους κατοίκους, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων Κοινοτήτων. Τονιζει δε, πως ο δήμος ειναι διατεθιμένος να παραχωρήσει χώρο για την στέγαση του ΕΚΑΒ σε περίπτωση που δεν μπορέσει να στεγαστεί στο Κέντρο Υγείας.
Υπενθυμίζουμε ότι προ μηνός ο Διευθυντής της 7ης Περιφέρειας (Ήπειρος, Κέρκυρα, Λευκάδα) του ΕΚΑΒ Βασίλης Παπαδιώτης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Νέοι Αγώνες Ηπείρου, είχε αναφέρει πως είναι στις προθέσεις του ΕΚΑΒ η δημιουργρία σταθμού στην Παραμυθιά. Άρα είναι η καταλληλότερη εποχή για να υπάρξει πίεση ώστε να δημιουργηθεί επιτέλους σταθμός στην Παραμυθιά.
Ακολουθεί η επιστολή της Σταυρούλας Μπραϊμη προς τον κ. Μπέζα.

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

με την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Υφυπουργός Υγείας, είμαστε σίγουροι για την βοήθεια και στήριξή σας στο σύνολο των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την πρωτοβάθμια περίθαλψη στο Δήμο μας και την έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, καθώς και τη λειτουργία περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων.
Ιδιαίτερα, θα θέλαμε να αναφερθούμε σε ένα πάγιο και διαρκές αίτημα του Δήμου και των κατοίκων, για δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά, υπαγόμενο στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας - Παράρτημα Ιωαννίνων. Η πόλη της Παραμυθιάς, έδρα του Καλλικρατικού Δήμου Σουλίου, ως κομβικό σημείο και γεωγραφικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, μπορεί με τη λειτουργία του τομέα αυτού να εξυπηρετήσει και να αντιμετωπίσει άμεσα πολλά περιστατικά διακομιδής ασθενών στα Νοσοκομεία Ιωαννίνων και Φιλιατών και να δημιουργήσει ένα αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων Κοινοτήτων.
Το ΕΚΑΒ είναι μια υπηρεσία που προσφέρει τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο. Είναι δίπλα στον πολίτη στην επείγουσα ανάγκη του και για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι είναι μια δομή που θα πρέπει να υφίσταται και να λειτουργεί στο Δήμο μας.
Με δεδομένα τα προβλήματα και τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, το οποίο διαθέτει μόνο ένα ασθενοφόρο και λόγω έλλειψης οδηγών αδυνατεί να καλύψει όλο το 24ωρο τις ανάγκες μεταφοράς ασθενών, η δημιουργία και λειτουργία τομέα ΕΚΑΒ, η ενίσχυσή του με οχήματα και η στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό, για την περιοχή μας είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο.
Συμπληρωματικά να σας αναφέρουμε πως, ο Δήμος μας όπως άμεσα ενήργησε και διέθεσε δωρεάν χώρους και κτίρια για τη στέγαση και άλλων υπηρεσιών στην Παραμυθιά (παράρτημα Ι. Κ. Α. - ΕΤΑΜ, Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων ), σε περίπτωση που δεν βρεθεί καταλληλότερος χώρος (στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς), θα παραχωρήσει κατάλληλο κτήριο και για την στέγαση του τομέα ΕΚΑΒ.

Κύριε Υφυπουργέ,
ευελπιστούμε πως το αίτημά μας θα τύχει θετικής ανταπόκρισης.

Η Δήμαρχος Σουλίου
Μπραΐμη – Μπότση Σταυρούλα


http://www.paramythia-online.gr/paramythia/recentnews.html



Δεν υπάρχουν σχόλια: