Ποιος περιθάλπει τη διαφθορά;


Καιρό έχουμε να ακούσουμε κάποιον νέο στοιχείο για εξιχνίαση μιας κάποιας διεφθαρμένης λειτουργίας του κράτους και αυτό πρέπει να μας ανησυχεί. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι η κρατική διαφθορά όχι μόνο δεν πατάχθηκε αλλά καλά κρατεί. 
Πολλοί λένε πως τέτοια στοιχεία συνήθως τα παρουσιάζουν για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, όταν είναι να περάσει στη βουλή κάποιο αντιλαϊκό νομοσχέδιο και τα τοιαύτα.

Ένα ακόμη παράδειγμα ¨περίθαλψης¨ της διαφθοράς είναι ότι μήνες τώρα μας πιπίλιζαν πως θα οδηγηθούν εκτός δημοσίου πρώτα οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι. Τι έγινε μέχρι τώρα; Τίποτε από αυτά, γιατί ίσως διαπιστώθηκε πως οι επίορκοι είναι συνήθως κομματικά στελέχη- των συγκυβερνώντων πρωτίστως. Με αυτά και μ΄αυτά απελπίζεται ο κόσμος που περίμενε κάθαρση και διογκώνεται η αγανάκτηση του, προς το πολιτικό σύστημα και τα πρόσωπα που το εκπροσωπούν. Είναι δυνατόν υπόδικος και επιορκότατος δημόσιος λειτουργός αντί να οδηγηθεί στο σκαμνί να αναβαθμίζεται; Είναι δυνατόν γιατρός νοσοκομείου με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες να αναλαμβάνει δ/ντης του, έστω και εκτελών χρέη;

¨τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια…

neafiliaton.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: