Έλληνες χαράκτες στη Δημοτική Πινακοθήκη Ζίτσας

Μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 24 Αυγούστου (10 π.μ-1 μ.μ & 6 μ.μ.-9 μ.μ) στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής της Ζίτσας, όπου θα φιλοξενηθούν για πέντε μέρες έξι καταξιωμένοι στον εικαστικό χώρο Έλληνες χαράκτες.
Η Ρένα Ανούση - Ηλία, ο Χριστόδουλος Γκαλντέμης, ο Νίκος Δεσεκόπουλος, ο Γιάννης Καψιδάκης, η Ράνι Γριμάλδη - Κορομηλά και η Ρουμπίνα Σαρελάκου - Ρόκου θα σχεδιάσουν, θα χαράξουν και θα τυπώσουν επί τόπου γνήσια χαρακτικά, από τα οποία ένας αριθμός αντιτύπων θα παραμείνει στην Πινακοθήκη, καθώς θα προσφέρουν αντίτυπά τους στους επισκέπτες.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους χαράκτες, να ανταλλάξουν απόψεις και να δουν την όλη εξέλιξη ενός έργου.
Στα πλαίσια του Συμποσίου την Τετάρτη 21 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, στον ίδιο χώρο θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Χαρακτική-Γραφικές Τέχνες», από το συγγραφέα του Δημήτρη Παυλόπουλο, επίκουρο καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Αυγούστου, από τις 10.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι θα γίνει Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: